Platform voor de bouw
Thema Circulair bouwen | Kostenefficiënt en ecologisch systeem voor massieve houtbouw

Thema Circulair bouwen | Kostenefficiënt en ecologisch systeem voor massieve houtbouw

Om zijn klanten een zo breed mogelijk gamma aan opties te kunnen aanbieden, beperkt Van Houtven zich niet tot de uitvoering van traditionele (ver)bouwprojecten. Het volgt en implementeert ook de ontwikkelingen op het vlak van circulair bouwen op de voet. Zo gebruikt Van Houtven vandaag al het innovatieve Swiss Krono-Magnumboard® in zijn projecten. 

 Swiss Krono-Magnumboard® is een Duits gepatenteerd houtbouwsysteem met massieve, geprefabriceerde houtpanelen met PEFCTM-label voor dragende wand-, vloer- en dakplaten. De naadloze, glad geslepen houtpanelen worden op maat, tot op de millimeter juist, geproduceerd tot maximumafmetingen van 15 meter in de lengte en 2,8 meter in de breedte. De diktes zijn veelvouden van 2,5 centimeter tussen 7,5 en 25 centimeter.

Naast het feit dat het houtbouwsysteem de architecturale vrijheid aanzienlijk vergroot, koudebruggen tot een minimum herleidt en bouwvakkers en (ver)bouwers respectievelijk tijdswinst en een kostenbesparing oplevert, kenmerkt Swiss Krono-Magnumboard® zich nog door andere fysische en bouwtechnische eigenschappen. 

 CO2-neutraal

Zo is Swiss Krono-Magnumboard® een CO2-neutraal bouwsysteem. Daarnaast zijn constructies met Swiss Krono-Magnumboard® dankzij het geringe gewicht van de panelen (650 kg/m³) 60 procent lichter dan traditionele constructies, waardoor speciale of bijkomende funderingstechnieken vermeden of eenvoudiger uitgevoerd kunnen worden. Dragende constructies tot vijf bouwlagen zijn mogelijk met een paneeldikte van slechts 10 centimeter. Swiss Krono-Magnumboard® is daardoor de bouwmethode bij uitstek om extra verdiepingen uit te voeren op bestaande constructies. Zie https://vimeo.com/316051550/7c6c5f2fda.

Isolatie, sierstrips, pleister, gevelsteen, schilderwerk, betegeling, behang: de afwerkingsmogelijkheden zijn legio. Swiss Krono-Magnumboard® voldoet ook aan de akoestische normen en helpt gebruikers dankzij een uitstekende luchtdichtheid probleemloos de BEN-norm te behalen. Het houtbouwsysteem heeft eveneens een hoge brandweerstand. Een voorbeeld: een wand met een dikte van 10 centimeter met daarop 16 centi-meter EPS en vervolgens sierpleister behaalt in de meeste gevallen een brandweerstand van meer dan 60 minuten. 

 Aangenaam binnenklimaat

Een andere eigenschap is de vormvastheid dankzij de homogene en gelaagde opbouw. Die laagjes zijn bovendien solventvrij en watervast verlijmd (food certified). Door de vochtregulerende eigenschappen van hout beschikt de woning ook over een heel aangenaam binnenklimaat. En last but not least: bouwen met Swiss Krono-Magnumboard® biedt meer veiligheid en netheid op de werf aangezien bouwafval quasi onbestaand is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details