Platform voor de bouw
Thomas Scorier nieuwe voorzitter Confederatie Bouw

Thomas Scorier nieuwe voorzitter Confederatie Bouw

Thomas Scorier volgt Paul Depreter op als voorzitter van de Confederatie Bouw. Scorier, industrieel ingenieur bouwkunde en zaakvoerder van TS Construct, een bouwonderneming gespecialiseerd in houtskeletbouw en CLT (Cross Laminated Timber), kijkt alvast uit naar deze nieuwe uitdaging. “De bouw evolueert aan een razendsnel tempo. Meer dan ooit is de bouw de industrietak met oplossingen voor een samenleving en economie in volle transformatie.”

Vandaag werd Thomas Scorier verkozen tot nieuwe voorzitter van de Confederatie Bouw. Hij volgt daarmee Paul Depreter op, die dat mandaat sinds 2017 bekleedde. Scorier: “Ik wil Paul Depreter van harte bedanken voor het harde, waardevol werk dat hij geleverd heeft. Ik denk dan aan in het bijzonder aan de vernieuwingsoperatie ‘Confederatie Bouw 2020’ en de veiligheidscampagne ‘Safety My Priority’ die hij lanceerde.”

Thomas Scorier is 56 jaar, vader van 5 kinderen en grootvader van een kleinzoon. Hij studeerde op zijn 22ste af als industrieel ingenieur bouwkunde, deed werkervaring op bij Ets. Béton Lemaire in Ottignies als verantwoordelijke voor de uitrol van Benor en speciale producties en bij NV Peremans in Halle waar hij van werfleider snel doorgroeide tot operationeel en technisch directeur.

In 1995 richtte Scorier TS Construct op, zijn eigen onderneming, die zich eerst specialiseerde in houtskeletbouw en later in CLT (Cross Laminated Timber). TS Construct begon met twee werknemers in dienst, maar is vandaag uitgegroeid tot een kmo met 35 werknemers. Het bedrijf boekt een omzet van 12 miljoen euro.

Paul Depreter, past-president van de Confederatie Bouw: “Thomas houdt van uitdagingen en ik ben ervan overtuigd dat hij het voorzitterschap van deze mooie organisatie met veel overgave en enthousiasme zal aangaan. Onze sector evolueert onder meer door digitalisering, demografische factoren en industrialisering razendsnel. Het is aan ons om de vinger aan de pols te houden en al onze leden te gidsen doorheen deze evoluties. De meer dan 16.500 leden-bouwbedrijven van de Confederatie zullen op hem kunnen rekenen.”

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Ik kijk alvast uit naar onze samenwerking. Thomas heeft duidelijk tijdens zijn carrière als ondernemer en aannemer aangetoond dat hij gelooft in innovatie en in de bouwsector meer algemeen. Hij beschikt over alle kwaliteiten, zowel professioneel als menselijk, om de bouw te verenigen op een sleutelmoment in zijn evolutie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details