Platform voor de bouw
Thuis in prefab sierbeton

Thuis in prefab sierbeton

Claes Sierbeton produceert kleinere prefab sierbetonelementen en maatwerk. De voorbije jaren kende het bedrijf een stevige groei. Binnenkort verhuist het naar een gloednieuwe site in Pelt, waar het zijn kunnen nog meer in de verf kan zetten.

Claes Sierbeton startte ruim zestig jaar geleden als klein familiebedrijf met een specialisatie in architectonisch prefabbeton, zoals dorpels, plinten, luifels en gevel-elementen. “Mijn grootvader liet de firma over aan mijn vader. Sinds 2009 run ik de zaak samen met mijn schoonbroer Rowan Mennen”, vertelt zaakvoerder Frank Claes. “Ons bedrijf realiseert alle soorten maatwerk. We legden ons meer toe op de bouwmarkt, het maatwerk en de openbare ruimtes. Hierdoor konden we een sterke groei realiseren, en die gaan we binnenkort verderzetten op onze nieuwe locatie.”

Die nieuwe productiesite zal de technische kwaliteit van Claes Sierbeton extra benadrukken. “We focussen nog meer op de verschillende nabehandelingen in sierbeton. En we kunnen er alle formaten prefabbeton aan – ook de grotere elementen zoals terrassen en kolommen. Qua efficiëntie is het bovendien een hele verbetering”, licht Frank Claes toe. “We zijn een klein, dynamisch team en spelen daardoor kort op de bal. De nieuwe omgeving motiveert ons alleen maar extra.”

tienen-boomrand-kopieren

Een openbare ruimte kan perfect opgefleurd worden met behulp van betonelementen, zoals hier in Tienen met zitbanken.

 

Geschikte afwerking in sierbeton en restauratieprojecten

Als klant kan je met haast alle prefabbetonnoden terecht bij Claes Sierbeton. Een gemeente of projectontwikkelaar kan er banken of plantenbakken uit het standaardgamma kiezen of ze op maat laten produceren. Soms wil een architect of bouwheer een specifieke betonkleur die bij de omgeving past. “Ook daar zorgen we voor”, zegt Frank Claes. “Net als voor de verschillende nabehandelingen. Glad, gekleurd, gepolijst, gestraald, gezuurd of uitgewassen: we garanderen altijd het hoogste afwerkingsniveau, zowel technisch als esthetisch.”

Claes Sierbeton werkt daarnaast mee aan restauratieprojecten. “Zo vervangen we bijvoorbeeld glasramen in een kerk door nieuwe elementen”, licht Frank Claes toe. Ook gevelrenovatie van gebouwen of industriële sites behoort tot de mogelijkheden. Grote of kleine projecten, bij Claes Sierbeton is de klant thuis. “Je bent hier geen nummer. Je krijgt één aanspreekpunt in het bedrijf, en die persoon begeleidt jou en je project van a tot z.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details