Platform voor de bouw
Tim Van Laere Gallery, Antwerpen | Doordachte hedendaagse vloerkeuze op basis van traditionele eik

Tim Van Laere Gallery, Antwerpen | Doordachte hedendaagse vloerkeuze op basis van traditionele eik

Groothandelaar in vloermaterialen RG Tegel is al geruime tijd een vertrouwde naam in de wereld van residentiële en niet-residentiële nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het was echter de eerste keer dat het bedrijf betrokken werd bij het aankleden van een kunstgalerij. Ook hier paste RG Tegel het eigen unieke ontzorgingsconcept toe met Global Wood Parketvloeren uit Borsbeek.

“Onze organisatie is vandaag zo opgebouwd dat we ook volop kunnen inzetten op projecten met een architecturale meerwaarde. Deze opdracht was origineel en heel interessant omdat de bouwheer en de architect, David Van Severen, met een duidelijke opdracht naar ons toe zijn gekomen”, lichten Caroline Vergauwen en Jonathan Daniels toe. “Het gevoel en de uitstraling moesten tegelijk industrieel en warm zijn. Met dit idee in het achterhoofd zijn we aan de slag gegaan met een vertrouwde leverancier en plaatser.”

“RG Tegel is gespecialiseerd in keramische vloer- en wandmaterialen en biedt sinds een drietal jaar ook alle mogelijkheden in hout aan”, zeggen Vergauwen en Daniels. “We werkten hiervoor samen met Global Wood Parketvloeren uit Borsbeek, als onderaannemer voor de levering van het hout en de plaatsing van de vloeren. Global Wood Parketvloeren is een solide partij die beantwoordt aan de kwaliteitseisen die inherent zijn aan ons service- en ontzorgingsconcept. De architect kon de gedetailleerde keuze maken in onze toonzaal in Massenhoven. Aan de hand van op maat gemaakte staalpanelen door Global Wood Parketvloeren, het is deze “tailer made” oplossing welke zo uniek is.”

Die keuze viel op traditionele eik met een egale structuur. “Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen en gecertificeerd met het PEFC-label”, zegt Peter van den Enden van Global Wood Parketvloeren. “We hebben het meteen na plaatsing behandeld met een olie, die ervoor zorgt dat het zijn oorspronkelijke, natuurlijke uitzicht en kleur behoudt.”

Tim Van Laere Gallery

Industriële look

De massieve parketstroken hebben een dikte van 10 mm. Global Wood Parketvloeren verlijmde en nagelde ze op een onderparket. Parket is een van de meest verfijnde vloerafwerkingen, maar kreeg in dit geval ook een ietwat industriële look. “We hebben de parketstroken fijn geschaafd om ze een brutere oppervlakte te geven. Uiteraard zijn ze daarna niet meer geschuurd”, legt van den Enden uit. “Om die reden hebben we de nagelgaatjes bewust niet gedicht. Een klassieke, geschuurde parketvloer zou te braaf zijn en een brute plank te ruw.”

Vloerverwarming

De parketvloer is gecombineerd met vloerverwarming. “Bij een meerlagige opbouw is dat een prima keuze. Bovendien zouden radiatoren storende elementen zijn in een galerij en zouden ze bovendien nuttige wandruimte in beslag nemen. In Scandinavische landen is de combinatie met vloerverwarming al lang ingeburgerd, zowel in openbare gebouwen als in woningen en scholen.”

“Omdat Global Wood Parketvloeren alle opdrachten met eigen medewerkers uitvoert, kunnen we veel ervaring en expertise bundelen”, geeft van den Enden nog mee. “Die ervaring, opgedaan in een brede variatie van vloerprojecten, wisselen we onderling uit. Zo kunnen we onze klanten sterke adviezen geven.”


Legpatroon

Het parket in de galerij is aangelegd in ‘Engelse vorm’. “Dit speels repeterende legpatroon wordt ook wel baksteenverband genoemd”, zegt van den Enden. “Alle volledige stroken hebben een lengte van 119 cm. Daarmee volgt de vloer de maatvoering van de betonelementen. Op die manier was verder verzagen ook niet nodig”, voegt architect David Van Severen eraan toe.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details