Platform voor de bouw
Thema's

Toegangscontrole met architecturale flair

Siedle toegangscontrole
“Esthetiek is voor ons superbelangrijk. We mikken dan ook eerder op high-end toepassingen”, legt Bart Smets uit.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Siedle

13 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“Een verfijnde buitenpost, badgelezer of fingerprintmodule kan een wereld van verschil maken voor de architecturale uitstraling van een gebouw”, weet sales en project manager Bart Smets.

Het is de nachtmerrie van elke architect: een schitterend ontwerp uittekenen, maar in extremis moeten vaststellen dat het esthetische plaatje dat hij voor ogen had jammerlijk wordt tenietgedaan door toegangscontrolesystemen die niet zijn afgestemd op de algemene look-and-feel. Het is een doemscenario dat Siedle te allen prijze wil ver-mijden. “Esthetiek is voor ons superbelangrijk. We mikken dan ook eerder op high-end toepassingen, in nauw overleg met bouwheren en ontwerpers”, legt Bart Smets uit. “Bovendien trachten we verschillende technieken zoveel mogelijk te combineren tot één geheel. Denk aan een fraaie buitenpost of een stijlvolle brievenbuscombinatie met een digitale toegangscontrolefunctie. We gaan uit van techniciteit, maar wel steeds met oog voor design en (naadloze) integratie.”

Siedle toegangscontrole
“We beschikken over een universele badgelezer/codeklavier (inclusief bluetoothapp) die zich perfect laat integreren in onze buitenposten”, onderstreept Bart Smets.

Perfect combineerbaar

Siedle beschikt niet alleen over eigen technologie, maar ook over universele producten die kunnen worden gecombineerd met externe systemen. En dat zonder het algemene design te verstoren, benadrukt Bart Smets. “Zo hebben we met de Sietech
ST 1042 een universele badgelezer/codeklavier (inclusief bluetoothapp) in huis die zich perfect laat integreren in onze buitenposten, die compatibel is met verschillende lees- en verbindingsprotocollen en die kan communiceren met controllers van andere fabrikanten. Het is maar een van de vele toepassingen in ons ruime gamma. Klanten kunnen ook bij ons terecht voor badgelezers en fingerprintmodules die standalone kunnen functioneren (programmering gebeurt rechtstreeks op de module)
of die zoals onze codeklavieren beheerd kunnen worden via een basic controller in de beveiligde zone (EC 602; eenvoudige lowcostinstallatie om tot acht deuren te kunnen beheren) of die kunnen worden aangesloten op een modulaire IP-controller (SC 600; voor gesofisticeerdere kantoor- en industrietoepassingen). Je ziet: er is voor ieder wat wils!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details