Platform voor de bouw
Toekomstbestendige koelinstallaties voor de industrie

Toekomstbestendige koelinstallaties voor de industrie

VOS technics is een Belgisch koeltechnisch bedrijf met decennialange expertise inzake natuurlijke gassen en warmterecuperatie. Typerend voor de manier van werken is ‘innovation-on-the-job’, want elk project dat het familiebedrijf realiseert, is allesbehalve een routineklus. Dat blijkt ook uit de diversiteit van de uitgevoerde projecten, zoals oplossingen voor opslagdepots van warenhuizen, vriesinstallaties, productieruimtes, voedselverwerkende bedrijven en veilingen. De rode draad? Performantie, ecologie en service.

“We vinden het fantastisch als architecten, studiebureaus of industriebedrijven ons op koeltechnisch vlak uitdagen”, stelt eigenaar Maarten Onckelinx. “In plaats van enkel open te staan voor nieuwe technieken en technologieën, creëren we ze ook zelf. Bovendien bestaat ons team uit een sterke mix van ingenieurs, monteurs en servicetechniekers. Wij doen met andere woorden alles zelf – van het ontwerp en de engineering tot de bouw en het onderhoud.”

“Onze installaties worden geoptimaliseerd door de troeven van elk ecologisch koelgas maximaal uit te spelen”, zegt Kristof Onckelinx.

 

Ecologisch effect

Dit alles geeft VOS technics een enorme voorsprong, zowel qua kwaliteit, performantie en rendabiliteit als qua expertise in natuurlijke gassen. “Om je een idee te geven: als je kiest voor een koelinstallatie met natuurlijke gassen zoals wij ze bouwen, dan heeft dat zelfs in een relatief klein project hetzelfde effect als wanneer je twee voetbalvelden vol zonnepanelen zou zetten! En door de combinatie met warmterecuperatie versterken we dat effect.”

België hinkt achterop

Volgens VOS technics is het pijnlijk om te zien dat er vandaag nog steeds zo veel installaties gebouwd worden waarvoor veel milieuvriendelijkere alternatieve bestaan. “Vaak denkt men bij het begrip ‘natuurlijke gassen’ aan CO2. Dat is wel een ecologisch gas, maar desondanks blijft een CO2-installatie voor heel wat bedrijven géén goede keuze op lange termijn. Daarom opteren wij al jaren voor installaties die verschillende natuurlijke koudemiddelen – meer bepaald ammoniak, propaan en CO2 – combineren. Onze installaties worden geoptimaliseerd door de troeven van elk ecologisch koelgas maximaal uit te spelen”, verzekert eigenaar Kristof Onckelinx. “Het is dan ook onze ambitie om België wakker te schudden en bij zo veel mogelijk bedrijven die een koel- of warmtevraag hebben een VOS-installatie te bouwen. Daag ons dus zeker uit voor een volgend industrieel project!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details