Platform voor de bouw
Nieuws

Toekomstbestendige slimme gevel op ARCHITECT@WORK Brussel

IoF_m_Umfeldmessung
Een intelligent huis dat automatisch ventileert en de verwarming uitzet? Of geautomatiseerde ramen? Het kan allemaal dankzij ‘Schüco Building Skin Control’.

Tekst | Kevin Moens & Tim Janssens

Beeld | Schüco

17 mei 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De gebouwschil speelt een belangrijke rol bij de beheersing van ons binnenklimaat. Schüco zet daarom sterk in op intelligente gevels met ‘Building Skin Control’ en ‘SensTrack Wireless’. De gerenommeerde fabrikant toont deze toekomstbestendige oplossingen op ARCHITECT@WORK Brussel, de beurs die op 1 en 2 juni plaatsvindt in Tour & Taxis, met ‘Future-Proof ’als centraal thema. 

Ons dagelijks leven makkelijker, comfortabeler en efficiënter maken: daar streeft Schüco naar met zijn slimme en onderling verbonden producten en systemen. Deze oplossingen beschermen zowel de gezondheid van de gebruikers als de veiligheid van het gebouw zelf. Denk onder meer aan geconnecteerde gevels met geavanceerde sensoren, die niet enkel waardevolle productinformatie, maar ook omgevings- en gebruiksinformatie verzamelen via een cloudgebaseerd portaal. Op ARCHITECT@WORK Brussel pakt Schüco uit met twee innovatieve toepassingen die perfect in dit plaatje passen: ‘Building Skin Control’ en ‘SensTrack Wireless’.

Binnen het smart building-concept spelen sensoren een cruciale rol. Met de SensTrack Wireless zet Schüco opnieuw een belangrijke stap in dit verhaal.

Overkoepelend systeemplatform

Een intelligent huis dat automatisch ventileert en de verwarming uitzet? Of geautomatiseerde deuren, ramen of schuifdeuren? Het kan allemaal dankzij ‘Schüco Building Skin Control’, een overkoepelend systeemplatform voor de integratie, besturing en bewaking van de mechatronische Schüco-elementen in een gebouw. Samen met de geïntegreerde sensortechniek maakt de bijbehorende software (Engineering Tool Automation) geautomatiseerde functies mogelijk die voor een maximaal comfort zorgen, zoals het automatisch sluiten van ramen bij regen, tijdsgestuurde raamventilatie of energiezuinige nachtkoeling. Bovendien kan Schüco Building Skin Control gekoppeld worden aan open gebouwbeheersystemen (zoals KNX of BACnet) en externe Smart Home-platformen (zoals Amazon Alexa). Daardoor kunnen Schüco-ramen, -deuren en -schuifdeuren eenvoudig met spraakcommando’s bediend worden, zonder dat er een smartphone of drukknop aan te pas komt. Het nieuwe Schüco Dasboard biedt gebouwbeheerders en eigenaars via een webtoepassing een individueel overzicht van alle projecten waarin Schüco Building Skin Control geïntegreerd is, van instelbare onderhoudscycli per project, groep of element tot automatische meldingen over aanstaande onderhoudsbeurten of gebeurtenissen.

Zelfvoorzienende sensor

Binnen het smart building-concept spelen sensoren een cruciale rol. Met de SensTrack Wireless zet Schüco opnieuw een belangrijke stap in dit verhaal. Dit innovatieve type sensor heeft geen bekabeling of batterijen nodig en haalt zijn energie uit de krukbediening van het schrijnwerkelement. Gebouwbeheerders en eigenaars weten op elk moment van de dag perfect of een raam, deur of schuifdeur open of gesloten is. Dit vergemakkelijkt het facilitymanagement, levert handige informatie op voor bijvoorbeeld alarminstallaties en maakt ‘predictive maintenance’ mogelijk. Zo kunnen de gebouwelementen langer in optimale staat gehouden worden en wordt hun levensduur gemaximaliseerd. De duurzame, onderhoudsvrije en energieonafhankelijke SensTrack Wireless-sensoren zijn zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie. “In de toekomst zullen ze niet meer gezien worden als producten an sich, maar als een ‘service’”, voorspelt Schüco.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details