Platform voor de bouw
Toekomstgericht met een duurzaam karakter
Beeld: Lucid.

Toekomstgericht met een duurzaam karakter

Ondanks de naweeën van COVID-19, de geopolitieke onrust, de alsmaar stijgende grondstof- en energieprijzen en enkele uitgestelde investeringen, zit staal- en industriebouwer ASK Romein niet stil. Zowel in België als in Nederland werden mooie referenties gerealiseerd en ook aan het gefaseerde investeringsplan voor de nieuwe locatie in Vlissingen werd duchtig verder gewerkt.

ASK Romein realiseert voor haar klanten bouw- en staalbouwprojecten vanaf het eerste ontwerp tot en met de turnkey oplevering. Met eigen projectteams voor verkoop, engineering, productie en uitvoering combineert het bedrijf vakmanschap met maximale aandacht voor kwaliteit en creativiteit. De aanwezigheid van een eigen staalproductie en een geavanceerd machinepark levert een aanzienlijk voordeel op voor de klant, met name een oplevergarantie binnen de afgesproken termijn en dat aan de meest voordelige prijs. Opdrachtgevers kunnen op vijf locaties in België en Nederland terecht voor totaaloplossingen in de vorm van alle denkbare staalconstructies. Met een staalcapaciteit van 60.000 ton per jaar is ASK Romein in zijn domein een van de grootste spelers van de Benelux.

ASK Romein is sinds de aankoop van scheepswerf de Donge in staat om probleemloos zeer omvangrijke modules te assembleren. (Beeld: Paul Poels)

Offshore en maritieme sector

ASK Romein produceert en levert vanuit haar vestiging in Vlissingen complexe staalconstructies voor de infra- en offshore sector. Dankzij de aankoop van scheepswerf de Donge in 2021 beschikt het bedrijf over alle benodigde faciliteiten: aan diep water gelegen werven met royale laad- en loskades, grote opslag- en productiefaciliteiten en medewerkers met een specifieke offshoregerelateerde opleiding. In november vorig jaar verhuisden alle collega’s van Middelburg naar Vlissingen en sindsdien hebben ze al enkele mooie en imposante projecten gerealiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de Roggebotbrug, een nieuwe – deels beweegbare – brug met grote doorvaarthoogte over het Vossemeer/Drontermeer in Kampen.

Dankzij de nieuwe terreinoppervlakte van 31.540 vierkante meter en een bebouwde vloeroppervlakte van bijna 20.000 vierkante meter – waaronder een hal van 170 meter lang, 40 meter breed en 40 meter hoog – is het bedrijf nu in staat om probleemloos zeer omvangrijke modules te assembleren. De toegang tot open water maakt dan weer dat het de gigantische stukken zonder belemmering van sluizen of bruggen kan transporteren.

Dankzij een jarenlange ervaring – die teruggaat tot 1888 – in bruggen-, weg- en waterbouw heeft ASK Romein binnen dit domein een vooraanstaande positie verworven. (Beeld: Jorrit Lousberg)

Dankzij een jarenlange ervaring – die teruggaat tot 1888 – in bruggen-, weg- en waterbouw heeft ASK Romein binnen dit domein een vooraanstaande positie verworven. Bruggenbouw is een marktsegment waarin het veel mogelijkheden ziet, als ideale aanvulling op de activiteiten in de bouw en de staalbouw, die het bedrijf uiteraard ook verder blijft optimaliseren.

Bijdragen aan een duurzame toekomst

ASK Romein houdt er een duurzame missie op na: het bedrijf wil meerwaarde creëren door verantwoord mee te bouwen aan de leefomgeving van morgen. Elke dag opnieuw streeft het bedrijf ernaar om haar steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst door bewust te kiezen voor projecten die jobs creëren, te voldoen aan de mobiliteitsbehoeften van morgen, een bredere economische vooruitgang te stimuleren, buurten op te waarderen en op die manier bij te dragen aan de duurzame leefomgeving van de toekomst. Binnen het bedrijf wordt volop geïnvesteerd in energiebesparende materialen en circulaire bouwmethodes die de ecologische voetafdruk helpen reduceren. Het gaat dus duidelijk om meer dan staal en beton alleen.

Deze duurzame missie wordt ook vertaald in de projecten. Zo vormde ASK Romein een leegstaande hal in Nieuwegein onlangs om tot een ‘urban last mile’ logistieke hub voor URBZ Capital Management. Daarmee bewijst het bedrijf dat het naast nieuwbouw ook specialist is in renovatie en het opnieuw duurzaam en toekomstbestendig maken van incourante en leegstaande distributiecentra. Met de uitbreiding van haar portfolio kan ASK Romein anticiperen op de toekomst. De realisatie van vele nieuwe distributiecentra gaat uiteindelijk leiden tot grondschaarste op strategische plekken voor de logistieke sector. Je ziet hier en daar gebruikers naar grotere, courantere distributiecentra verhuizen wanneer de huurcontracten aflopen. De onderneming ziet kansen om die leegstaande gebouwen te renoveren en te verduurzamen volgens de wensen en eisen van deze tijd.

De nieuwe tribune op het racecircuit van Spa-Francorchamps biedt plaats aan 4.600 toeschouwers. (Beeld: Philippe Piraux)

Een andere blikvanger in het portfolio van ASK Romein zijn de stalen luifels van de nieuwe tribune op het iconische racecircuit van Spa-Francorchamps. De tribune biedt plaats aan 4.600 toeschouwers en garandeert een prachtig uitzicht op de steile Raidillon-bocht, waardoor het publiek met volle teugen kan genieten van ronkende motoren en gierende banden. Dat ze op een iconische plaats in de racewereld staat, geeft dit prestigieuze project extra uitstraling.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details