Platform voor de bouw
Nieuws

“Topografisch meetwerk is een vak apart”

DSC_1911 kopiëren
Totaalstations, 3D-scanners of zelfs drones: ook bij Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels maken ze inmiddels deel uit van de dagelijkse werking.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels

9 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Ook Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels ontsnapt er niet aan, al hoeft dat zeker niet meteen slecht nieuws te betekenen: “Het gros van de aannemers beseft maar al te goed dat topografisch meetwerk niet voor iedereen is weggelegd en dat het inschakelen van een specialist ter zake zeker geen overbodige luxe is.”

Al meer dan 45 jaar is Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels een absolute referentie op het vlak van landmeetkundige en topografische werken. Sinds de onderneming in 1973 werd opgericht door Dirk Teugels, is ze uitgegroeid tot een belangrijke speler in het uitzetten van gebouwen, het opmeten van terreinen en gebouwen voor architecten, aannemers en particulieren, het uitzetten van trein-, tram- en tgv-sporen en het opmaken van plaatsbeschrijvingen voor en na de werken. “Dat de meeste klanten ons telkens opnieuw inschakelen, bewijst dat we goed en kwalitatief werk doen en afleveren”, zegt landmeter-expert Steven Buytaert, die het bedrijf samen met Bart en Stijn Teugels runt. 

Steven Buytaert: “Wat uitgezet wordt op het terrein, wordt telkens gecontroleerd op kantoor. Dit om eventuele meetfouten alsnog te onderscheppen.”

Nauwkeurigheid als hoogste goed

Totaalstations, 3D-scanners of zelfs drones: ook bij Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels maken ze inmiddels deel uit van de dagelijkse werking. “Hoewel je zulke toestellen in feite alleen kan bedienen, vaardigen we toch steeds een tweekoppig team af. Dat werkt nog steeds het snelst en efficiëntst, merken we. Wat uitgezet wordt op het terrein, wordt telkens gecontroleerd op kantoor. Dit om eventuele meetfouten alsnog te onderscheppen, want ze kunnen grote gevolgen hebben. We hechten dan ook veel belang aan het dubbelchecken en controleren van de uitgezette gegevens”, benadrukt Steven Buytaert. “Topo-grafisch meetwerk is een vak apart, waarbij nauwkeurigheid het hoogste goed is, zeker nu er steeds meer in prefab wordt gewerkt en de toleranties nog kleiner zijn. Kortom: je moet kunnen meedenken met de aannemer en flexibel kunnen zijn, en dat vergt knowhow en ervaring. Gelukkig stellen de meeste aannemers onze expertise sterk op prijs!”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details