Platform voor de bouw
Nieuws

Topproducten in de schijnwerper op Batibouw

FixALL_Family2023
Fix ALL® is een gamma van multifunctionele producten, geschikt voor lijmen en kitten, binnen en buiten, op alle ondergronden.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Soudal

13 maart 2023 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Soudal is de grootste onafhankelijke producent van afdichtingsmiddelen, lijmen en PU-schuimproducten voor specialisten en particuliere gebruikers in Europa. Met meer dan vierduizend werknemers en 24 productievestigingen op vijf continenten is dit 100 % Belgische familiebedrijf een begrip in de bouwsector. Uitgebreide investeringen in O&O, gecombineerd met een langetermijnvisie op innovatie en aanpassing aan lokale markteisen, vormen de basis voor de uitzonderlijke prestaties van de onderneming. Het spreekt voor zich dat Soudal ook aanwezig zal zijn op BATIBOUW …

Gert Huygaerts, Exhibition Manager bij Soudal: “Tijdens de grootste bouwbeurs van het land zal er op onze stand heel wat te doen zijn rond het wielerteam dat we sponsoren – de overbekende Soudal Quick-Step-ploeg van Patrick Lefevere – maar zullen we ook enkele van onze sterkste producten in de schijnwerper plaatsen, zoals onze sanitaire silicone EASY. Deze sanitaire voegkit, die makkelijk aan te brengen en af te strijken is, hebben we speciaal ontwikkeld voor het afdichten van voegen in een sanitaire of vochtige omgeving, waarmee je kan voegen als een échte professional. Een belangrijke eigenschap is de blijvende elasticiteit na uitharding. Bovendien is het zeer makkelijk aan te brengen en af te werken, overschilderbaar na uitharding en biedt het een zeer goede hechting op vele poreuze materialen, hard pvc en aluminium. EASY heeft ook het EC-1 Plus-label en is dus zeer emissiearm.”

Spuitbaar isolatieschuim

Het spuitbaar isolatieschuim van Soudal is een unieke formule die op afstand verspoten kan worden met een innovatieve sproeikop. Hierdoor kunnen objecten en bouwmaterialen die vaak lastig in te pakken zijn met standaard isolatieplaten en -materialen ook geïsoleerd worden. Het product is geschikt voor gebruik met een standaard pistool. Bovendien is het niet giftig en volledig isocyanaatvrij! Dit schuim kan gebruikt worden voor het isoleren van horizontale en verticale toepassingen, oneven en onregelmatige, moeilijk bereikbare ondergronden en bijvoorbeeld leidingen, buizen en balken. Het is ook ideaal voor kleine openingen!

Montage- en voegkit in één

Gert Huygaerts: “Uiteraard kunnen onze overbekende Fix ALL®-producten niet ontbreken. Ze bestaan per slot van rekening al 25 jaar, waardoor we een van de pioniers waren op het gebied van hybride polymeren. Het was toen – en nu nog altijd – een gamma van multifunctionele producten, geschikt voor lijmen en kitten, binnen en buiten, op alle ondergronden. Met andere woorden een echte alleskunner. Intussen zijn er vijf verschillende varianten Fix ALL® ontwikkeld, met elk hun eigen specifieke kenmerk. Verwacht op BATIBOUW uitgebreide demo’s, waar de veelzijdigheid van deze producten in de kijker zal worden gezet.”

Gesigneerd shirt

Over de sponsordeal met Soudal zei Quick-Step Alpha Vinyl Team-CEO Patrick Lefevere: “We zijn verheugd om Soudal te verwelkomen in de ploeg. Hun partnerschap met ons biedt het team stabiliteit voor meerdere jaren. Het stelt ons in staat om samen met Quick-Step te werken aan enkele langetermijnprojecten en gemeenschappelijke doelen die we allemaal willen bereiken.”

Dirk Coorevits, CEO bij Soudal: “Veel van de waarden waar we als bedrijf voor staan, vinden we terug in het wielrennen in het algemeen en deze wielerploeg in het bijzonder. Denk hierbij aan ambitie, doorzettingsvermogen, sterke Vlaamse roots en een succesvol Belgisch ‘exportproduct’ zijn. Maar ook de referentie zijn in onze sector én sterk leiderschap in combinatie met de beste mensen op alle posities.”

“Op BATIBOUW zullen we een actie rond het team organiseren voor onze bezoekers, waar ze een selfie kunnen maken met twee life-size prints van Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe. Iedereen maakt bovendien kans op een gesigneerd shirt of tickets voor een race van Soudal Quick-Step”, besluit Gert Huygaerts.

De BATIBOUW-stand van Soudal bevindt zich in Hal 5 (standnummer 5428).    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details