Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Toptechnologie en rooftopterras op de bouwwerf

jansen-building-comfort-container-antwerpen-20211116-028(ENT_ID
Het rooftopterras met buitensalon is de absolute blikvanger.

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | Jansen The Building Company, medialife.be

15 februari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Op de meeste bouwplaatsen is een werfkeet al lang geen duistere, aftandse en vuile ruimte meer. Toch zijn ze in veel gevallen nog saai, kil en rommelig. Met zijn nieuwe comfortcontainers gooit Jansen The Building Company het nu over een heel andere boeg.

De vernieuwende werfcontainers van het innovatieve bedrijf uit Zonhoven zijn uitgerust met de nieuwste technologie, een PlayStation en zelfs een rooftopterras. Daarmee laat Jansen nog maar eens een frisse wind waaien door de bouwsector. Tegelijk weet het zich te profileren als een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe medewerkers. Ten slotte fungeren de comfortcontainers als uit de kluiten gewassen naamkaartje.

De keuken oogt eveneens stijlvol en modern.

Aangename werkomgeving creëren

De traditionele situatie op bouwplaatsen was al langer een doorn in het oog van Nadia Jansen, CEO van Jansen the Building Company. “De werkomstandigheden waren er niet altijd even comfortabel. Weinig lichtinval, slechte akoestiek,
een somber interieur, bar koud in de winter en verzengend warm in de zomer …”, blikt ze terug. “Als hedendaags bouwbedrijf gaan wij prat op comfort. We staan voor schoonheid en hoogwaardige afwerking in onze projecten. Ook ons hoofdkantoor in Zonhoven doet onze baseline ‘we create your comfort zone’ alle eer aan. Maar het leeuwendeel van onze collega’s vertoeft niet in ons hoofdkwartier. Ze staan met hun voeten in de klei. Daarom besloten we ook voor hen een aangename werkomgeving te creëren.”

Primeur voor Vaccinopolis

In november huldigde Jansen met de nodige plechtigheid de eerste comfortcontainers in. Die staan op een bouwplaats op de campus van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem. Jansen trekt er mee Vaccinopolis op, een op het Europese vasteland unieke academische testfaciliteit. Het complex zal dertig bedden tellen en er zullen CHIM-studies (Controlled Human Infection Models) uitgevoerd worden. Gezonde vrijwilligers worden daarbij blootgesteld aan verzwakte vormen van ziekteverwekkers. Op basis van zulke onderzoeken kunnen er sneller vaccins worden ontwikkeld. “In Wallonië hebben we ook al comfortcontainers opgesteld, aan Le Grand Hopital de Charleroi de Demain. Doordat ze opgebouwd zijn volgens een plug-and-playprincipe kunnen we ze achteraf gemakkelijk loskoppelen, aanpassen en overbrengen naar een andere bouwplaats.”

Sanitair is niet langer synoniem met een onfris en donker hoekje.

Nadenken over ideale werkplek

“Wij denken niet in standaardoplossingen”, onderstreept Nadia Jansen. “Daarom vroegen we onze medewerkers hoe hun ideale werkplek eruit zou zien en ontwikkelden we met deze input onze eigen comfortcontainers. De sfeervolle comfortcontainers bevatten de nodige technologie, zijn superfunctioneel én bieden beleving.” 

De sfeer in de comfortcontainers benadert het gevoel van een gezellig appartement: huiselijk en warm, met houtprints in de meubels, een rode buitenkant en pistachegroen en terrazzo-interieur. De beschikbare technologie omvat onder meer wifi, een uitgestrekt smartboard en een fotokopieer-apparaat. “Daarnaast verwerkten we uiteraard ook onze eigen producten – bijvoorbeeld klimaat-eilanden en systeemwanden – in de container.”

De sfeer in de comfortcontainers benadert het gevoel van een gezellig appartement.

Eenvoud en hightech

Naast hightech zijn er ook eenvoudige comfort-oplossingen geïntegreerd. “Zoals een kast voor werfschoenen, een kapstok aan de binnenkant van het toilet en een kraantje om bemodderde laarzen af te spuiten. “De kracht van een oplossing schuilt dikwijls in eenvoud en gebruiksgemak.” Het ontwerpteam dacht zelfs na over ontspanmomenten, om bijvoorbeeld na de werkuren rustig de zware verkeersdrukte te laten passeren. “Er is een ontspanningsruimte met een tv, PlayStation, een zetel met leeslamp en een rooftopterras met buitensalon ingericht.”

Raf Thijs, ploegbaas bij Jansen the Building Company, mocht als een van de eerste vakmannen kennismaken met de comfortcontainer: “Dit initiatief zorgt ervoor dat we met de glimlach naar de bouwplaats vertrekken. Het brengt ons als groep ook dichter bij elkaar, doordat we ons op een comfortabele manier kunnen ontspannen.”

Aan ruimte en middelen voor ontspanning is geen gebrek.

Voor de mens

Een gebouw bepaalt hoe mensen zich voelen en gedragen. Daarom bouwt Jansen the Building Company steeds voor de mens in het gebouw. “We doen dit met circa vijfhonderd eigen vakmensen en professionals en op basis van een ruime ervaring van bijna vijftig jaar. Dit maakt Jansen the Building Company tot een ‘top of the bill’ algemeen aannemer en specialist in binnenafwerking en
technieken”, onderstreept Nadia Jansen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details