Platform voor de bouw
Producten

Totaalaanbod aan kwalitatieve verankeringen

Smart_Caroussel
In 2011 startte de eigen productie van ETA-gekeurde ankers: SMART-boordpluggen met schroeven en SMART-raampluggen.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | pgb-Europe

11 april 2023 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Al meer dan zestig jaar produceert pgb-Europe meer dan 30.000 artikelreferenties, permanent in voorraad, om de professional en de industrie een one-stop-solution aan te bieden. Vertrouwde en bewezen productkwaliteit zitten samen onder één dak. Daarom is pgb-Europe één van de marktleiders in de Benelux. Om de brede waaier van het productassortiment te kunnen onderscheiden heeft pgb-Europe een zevental eigen merken met eigen uitstraling: Hapax, Smart, PFS+, pgb-fasteners, FG Wood Connectors, Sharpware, Cosmos & Lindapter.

pgb-Europe staat voor bevestigingsmaterialen. Van kleine schroefjes tot Europees genormeerde constructiebouten. Van nylon pluggen tot seismisch gekeurde verankeringen. Het zijn de zichtbare of onzichtbare verbindingen die bouwprojecten tezamen houden. Het zijn onmisbare schakels. Voor pgb-Europe is het dagelijks streven alle klanten te voorzien van kwaliteitsproducten en een bijpassende service.

pgb-Europe investeerde in de installatie van maar liefst 2.400 zonnepanelen op zijn nieuwe automatische magazijn in Melle.

Calculatieprogramma

Naast de traditionele bevestigingsmaterialen wordt sinds 2006 ook een totaalconcept aan verankeringen aangeboden. In het productiebedrijf in Polen produceren ze een 260-tal verschillende kunststof pluggen zoals universele pluggen, nagelpluggen, raampluggen en isolatiepluggen met ETA-goedkeuring. Daarnaast heeft pgb ETA-optie1-gekeurde ankers voor gebruik in gescheurd beton en seismische goedkeuring. Kers op de taart: voor voorschrijvers en studiebureaus heeft pgb-Europe een state-of-the-art calculatieprogramma ter beschikking dat gratis van de site kan gedownload worden.

Het complete verankeringsprogramma van pgb wordt verdeeld onder de merknaam SMART.

Compleet verankeringsprogramma

Het complete verankeringsprogramma van pgb wordt verdeeld onder de merknaam SMART. Het assortiment van SMART bestaat uit lichte verankeringen & mechanische en chemische ankers. Deze worden in eigen beheer, of via gekwalificeerde fabrieken gemaakt.

Meer dan 25 productfamilies hebben één of meer uitgebreide ETA-beoordelingen en bieden dankzij de uitstekende technische aspecten een garantie voor een veilige en duurzame verankeringen. In een zeer competitieve markt verbetert pgb-Europe continu haar productie om te voldoen aan de hoogste standaard in bevestigingsoplossingen. Onder het motto: ‘Uw vakmanschap, onze verankeringen.’

Meer dan 25 productfamilies hebben een of meer uitgebreide ETA-beoordelingen.

Duurzame ondernemer

Wat betekent duurzaam ondernemen concreet voor pgb-Europe? Wel, de zon is de basis van iedere groene energiebron die we kennen: het laat de wind waaien, doet bomen en planten groeien, houdt de waterloop op gang, en nog veel meer. Vlaanderen krijgt zo’n 1.000 uren volle zon per jaar en deze kan omgezet worden tot groene energie die geen schadelijke stoffen in het milieu brengt. Daarom investeerde pgb-Europe, met het nieuwe automatische magazijn in Melle, in maar liefst 2.400 zonnepanelen. Via deze weg proberen ze om zoveel mogelijk op autonome energie te draaien en proberen ze hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Johannes Heye, Managing Director pgb-Europe: ‘Uiteraard proberen we nog verder rekening te houden met het milieu en onze omgeving. Zo maken we bijvoorbeeld afspraken met onze partners omtrent hun eigen inspanningen, Ook ons bedrijfsdrukwerk, waaronder catalogen, flyers en andere drukwerkartikelen. 

‘Verder trachten we tijdens het verzenden van onze goederen het verpakkingsmateriaal te beperken, en bovendien maken we gebruik van verpakkingsmateriaal (karton) dat reeds gerecycleerd is of gerecycleerd kan worden. Ook sorteren wij tijdens het ontvangen van de goederen, afkomstig van onze leveranciers. Zowel papier, karton als plastic worden gescheiden ingezameld. Tot slot houden we ook rekening met de verschillende manieren van verzinken. Zo zorgen we er voor dat onze schroeven ChromeVI-vrij worden verzinkt en dat ze voldoen aan de RoHS-richtlijnen.’  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details