Platform voor de bouw
Totaaloplossing voor het aansturen van audio- en andere slimme toestellen

Totaaloplossing voor het aansturen van audio- en andere slimme toestellen

PVS Global is dan wel in Limburg gevestigd, de producten van het bedrijf worden wereldwijd verkocht én gesmaakt. Niet alleen vanwege hun innovatieve karakter, maar zeker ook dankzij de gebruiksvriendelijke bediening die ermee gepaard gaat. Met de lancering van Audac Touch doet de expert in high-end audio-oplossingen daar opnieuw een flinke schep bovenop. Tom Van de Sande, CEO van PVS Global en zoon van oprichter Patrick Van de Sande, licht de jongste telg van de PVS-productenlijn graag toe.

Hoe is de ontwikkeling van Audac Touch precies tot stand gekomen?

Tom Van de Sande: “Ik neem je daarvoor even mee terug naar 2007. Zodra de eerste iPhones opdoken in het straatbeeld, besloten we een eigen app te ontwikkelen waarmee je onze of andere daarvoor uitgeruste audiotoestellen kon bedienen. Dat was op dat moment erg vernieuwend en paste volledig in onze missie om onze klanten een totaalervaring te bieden. Doorheen de jaren zagen we de marktvraag lichtjes wijzigen. Daarom zijn we in 2016 from scratch begonnen met Audac Touch, met de bedoeling om een eenvoudige, overkoepelende app te ontwikkelen waarmee je alles kan bedienen vanaf eenzelfde dashboard: van het geluidsvolume tot en met het aansturen van de verschillende zones. Waar je vroeger met een vaste architectuur aan de slag moest, kan je de app nu zelf samenstellen naar je eigen voorkeuren.”

In februari hebben jullie een nieuwe stap voorwaarts gezet met Audac Touch …

v

Audac Touch is een eenvoudige, overkoepelende app waarmee je alles kan bedienen vanaf eenzelfde dashboard: van het geluidsvolume tot en met het aansturen van de verschillende zones.

 

“Inderdaad! Je kan de applicatie voortaan immers niet meer alleen via je smartphone bedienen, maar ook vanaf je pc of laptop. En, last but not least, kan je er nu ook je slimme verlichting, verwarming en andere slimme toestellen mee besturen, zoals je gordijnen of het projectiescherm in je vergaderruimte. De app maakt het ook mogelijk om verschillende voorgeprogrammeerde scènes te gebruiken. Met één druk op de knop kan je onder meer de audio-installatie, de verlichting en het projectiescherm bijvoorbeeld in ‘aulamodus’ plaatsen. De applicatie is gratis. In de toekomst zal het trouwens ook mogelijk zijn om te mixen via de app, wat ideaal is voor events, en voorts hebben we ook streamingservices als Spotify en Airplay geïntegreerd in onze applicatie. Daarmee zijn we trouwens de eerste speler die dit aanbiedt.”

Hoe verklaart u dat jullie er steeds in slagen om een voortrekkersrol op te nemen?

“Wij hebben altijd enorm ingezet op R&D. Binnen ons bedrijf, dat 65 werknemers telt, houdt een team van tien werknemers zich continu bezig met de ontwikkeling van nieuwigheden voor onze klanten – voornamelijk professionele gebruikers. Terwijl we vroeger enkel hardware bouwden, verschuift het accent nu meer en meer naar softwareontwikkeling. Wat ons ook helpt, is het feit dat we in België nog altijd zelf instaan voor onze distributie. Op die manier houden we voeling met de markt en kunnen we ook korter op de bal spelen bij de ontwikkeling van nieuwigheden. Onlangs verhuisde ons R&D-team naar een nieuwe locatie in Stevoort. Daar hebben we een state of the art testcentrum ingericht, waardoor we nog een stapje verder kunnen gaan in de testopstellingen voor onze klanten. Je zal dus zeker nog van ons horen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details