Platform voor de bouw
Thema's

Totale ontzorging inzake betonvloeren

beeld-van-berlo-02-kopieren

14 oktober 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Vanaf een braakliggend weiland tot de bovenkant van de vloer: Van Berlo (Veghel, Nederland) manifesteert zich al ruim veertig jaar als de specialist bij uitstek in industriële betonvloeren, zowel in Nederland als in België.

De Van Berlo Groep, een familiebedrijf met ongeveer 150 medewerkers, omvat vier gespecialiseerde divisies: Van Berlo Engineering, Van Berlo Funderingstechnieken, Van Berlo Systeemfunderingen en Van Berlo Bedrijfsvloeren. “Ze kunnen zowel afzonderlijk optreden als samen een volledig ontzorgingsproject uitwerken voor klanten die dit wensen”, zegt sales manager België Frederik Crampe. “Engineering werkt daarbij divisie-overschrijdend. De indeling in verschillende divisies functioneert uiterst efficiënt. Dat is niet alleen voordelig voor onze klanten, maar ook voor onze interne werking. Voor elke opdracht tekenen we een ontwerp op maat uit, uiteraard zo efficiënt mogelijk. Op deze manier hebben we al de nodige optimalisaties gerealiseerd voor onze opdrachtgevers, met lagere kosten tot gevolg.”

beeld-van-berlo-01-kopieren

De gespecialiseerde divisies van de Van Berlo Groep kunnen zowel afzonderlijk optreden als samen een volledig ontzorgingsproject uitwerken voor klanten die dit wensen.

 

Mini Vibropaal

Van Berlo Funderingstechnieken is aannemer van de Mini Vibropaal, een grondverdringende paal voor de fundering van betonnen vloeren. Vloeren kunnen zettingsvrij gefundeerd worden op Mini Vibropalen.
Het Mini Vibropalensysteem is dankzij het hoge draagvermogen van de palenvelden bij uitstek geschikt voor de fundering van bedrijfsvloeren op minder draagkrachtige gronden. Een andere erg nuttige eigenschap is de hoge uitvoeringssnelheid.

Systeemfunderingen

Van Berlo heeft zijn expertise inzake systeemfunderingen onder meer opgebouwd in het prefab realiseren van laad- en loskuilen op logistieke en industriële zones. Het heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld die in ieder magazijn en distributiecentrum kan worden toegepast: het Massieve Holle Wandsysteem. Dit systeem bestaat uit een geprefabriceerde massieve keerwand met geïntegreerde funderingsbalk. “Met prefabelementen assembleren we op de werf in één beweging zowel de fundering als de grondkerende dockwanden”, zegt Crampe

beeld-van-berlo-03-kopieren

Het Mini Vibropalensysteem is dankzij het hoge draagvermogen van de palenvelden bij uitstek geschikt voor de fundering van bedrijfsvloeren op minder draagkrachtige gronden.

 

Pionier in supervlakke en voegloze vloeren

Van Berlo werpt zich al langer op als pionier in voegloze bedrijfsvloeren met hoge vlakheid. “Elke onderbreking in de vloer is er één te veel. Langs de voegen kan zich afbrokkeling voordoen. Dat doet de onderhoudskosten oplopen. Niet alleen die van de vloeren zelf, maar ook die aan de heftrucks, die door het manoeuvreren over de voegen schade kunnen oplopen.”

Supervlakheid is erg belangrijk in hoge stapelmagazijnen. Een gering niveauverschil in de vloer kan ervoor zorgen dat heftrucks in de hoogste stand gaan schommelen. “We hebben hiervoor onze Superscreed ontwikkeld, een lange, hydraulisch aangedreven rol, waarmee zeer vlakke vloeren worden vervaardigd in banen tot 21 meter breed.”

Referenties

De expertise van Van Berlo komt onder meer van pas bij Facq, waarvoor het al heel wat vloeren van magazijnen en distributiecentra aanlegde, zoals onlangs in Merelbeke. “Voor Facq legden we onder meer al een voegloze vloer van 11.000 m² aan. In de vestiging in Alleur gebruikten we ook onze Mini Vibropalen. Andere sterke referenties zijn Colruyt, Decathlon, Top Interieur, Nike, Soudal en Samsonite.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details