Platform voor de bouw
Nieuws

Totale ontzorging op het vlak van betonvloeren

VB_Vloer

Tekst | Koen Mortelmans & Liesbeth Verhulst

Beeld | Van Berlo

3 mei 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De Van Berlo Groep, een familiebedrijf met ongeveer 150 medewerkers, omvat vier gespecialiseerde divisies: Van Berlo Engineering, Van Berlo Funderingstechnieken, Van Berlo Systeemfunderingen en Van Berlo Bedrijfsvloeren. “Ze kunnen zowel afzonderlijk optreden als samen een volledig ontzorgingsproject uitwerken voor klanten die dit wensen”, zegt Frederik Crampe (sales manager België). “Engineering werkt daarbij divisieoverschrijdend. De indeling in verschillende divisies functioneert uiterst efficiënt. Kruisbestuiving staat centraal. Dat is niet alleen voordelig voor onze klanten, maar ook voor onze interne werking. Voor elke opdracht tekenen we een ontwerp op maat uit – uiteraard zo efficiënt mogelijk. Op deze manier hebben we alle nodige optimalisaties gerealiseerd voor onze opdrachtgevers, met lagere kosten tot gevolg.”

De gespecialiseerde divisies van de Van Berlo Groep kunnen zowel afzonderlijk optreden als samen een volledig ontzorgingsproject uitwerken.

Mini Vibropaal

Van Berlo Funderingstechnieken is aannemer van de Mini Vibropaal, een grondverdringende paal voor de fundering van betonnen vloeren. Vloeren kunnen zettingsvrij gefundeerd worden op Mini Vibropalen. Dankzij het hoge draagvermogen van de palenvelden is het Mini Vibropalen-systeem bij uitstek geschikt voor de fundering van bedrijfsvloeren op minder draagkrachtige gronden. Een andere uiterst nuttige eigenschap is de hoge uitvoeringssnelheid.

Dankzij het hoge draagvermogen van de palenvelden is het Mini Vibropalen-systeem bij uitstek geschikt voor de fundering van bedrijfsvloeren op minder draagkrachtige gronden.

Systeemfunderingen

Van Berlo heeft zijn expertise inzake systeemfunderingen onder meer opgebouwd in het prefab realiseren van laad- en loskuilen op logistieke en industriële zones. Het heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld die in ieder magazijn en distributiecentrum kan worden toegepast: het Massieve Holle Wand-systeem. Dit systeem bestaat uit een geprefabriceerde massieve keerwand met geïntegreerde funderingsbalk. “Met prefabelementen assembleren we op de werf in één beweging zowel de fundering als de grondkerende dockwanden”, zegt Crampe.

Pionier in supervlakke en voegloze vloeren

Van Berlo werpt zich al langer op als pionier in voegloze bedrijfsvloeren met hoge vlakheid. “Elke onderbreking in de vloer is er een te veel. Langs de voegen kan zich afbrokkeling voordoen. Dat doet de onderhoudskosten oplopen. Niet alleen die van de vloeren zelf, maar ook die aan de heftrucks, die door het manoeuvreren over de voegen schade kunnen oplopen”, stelt Crampe. “Supervlakheid is erg belangrijk in hoge stapelmagazijnen. Een gering niveauverschil in de vloer kan ervoor zorgen dat heftrucks in de hoogste stand gaan schommelen. We hebben hiervoor onze Superscreed ontwikkeld, een lange, hydraulisch aangedreven rol, waarmee zeer vlakke vloeren worden vervaardigd in banen tot 27 meter breed.”

Innovatief

Van Berlo trekt voluit de kaart van innovatie door te investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën. Zo heeft de firma recent een state of the art betontechnologisch labo ontwikkeld, waar ze in samenwerking met diverse universiteiten aan doorgedreven onderzoek doet naar het krimpgedrag van beton. “Met de opgedane kennis kunnen we de kwaliteit van onze naadloze vloeren nog verder verbeteren. Daarnaast is die kwaliteit ook terug te vinden in onze processen, die bevestigd worden door onder andere de VCA**- en ISO 9001-certificering”, aldus Crampe.

Referenties 

2020 was ondanks de coronacrisis een succesvol jaar voor Van Berlo, waardoor het ook in 2021 uitkijken is naar heel wat opgeleverde projecten. Zo doen onder meer Logistics Capital Partners, WDP Logistics en Heylen Warehouses – drie grote vastgoedinvesteerders – een beroep op de expertise van Van Berlo. “Met 166.000 m2 vloeroppervlakte is Ghent Logistics Campus van Heylen Warehouses momenteel recordhouder binnen ons bedrijf”, vertelt Crampe. “Voor Weerts Logistics Center in Tessenderlo realiseren we 85.000 m2 bedrijfsvloer. Nog een mooie referentie is Youston in Genk, waar we een supervlakke VDMA-vloer leveren.” Het mag duidelijk zijn: Van Berlo heeft mooie vooruitzichten. “De markt van de e-commerce was de voorbije jaren al volop in beweging, met een stijgende vraag naar distributiecentra. Corona heeft dit alleen maar bespoedigd”, aldus Frederik Crampe.    

“In ons state of the art betontechnologisch labo doen we onderzoek naar het krimpgedrag van beton”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details