Platform voor de bouw
Transportsteiger annex materiaallift

Transportsteiger annex materiaallift

vergroot veelzijdig lichtgewichtassortiment

Veilige verticale transportoplossingen zoals personen- en goederenliften, industriële liften en hef- en transportsteigers: dat is de corebusiness van Alimak HEK. Met de TPL 1000 beschikt de hef- en hijsspecialist uit Wommelgem over een performante transportsteiger die ook als materiaallift kan fungeren. Een en-enverhaal dat heel wat voordelen biedt …

De lichtgewichtmodellen van Alimak HEK vallen sterk in de smaak. De polyvalente TPL 1000 bouwt op geheel eigen wijze voort op dit succes. De nieuwe transportsteiger kan immers ook ingezet worden als materiaallift. “De TPL 1000 blinkt uit door zijn flexibiliteit, gebruiksgemak en robuust ontwerp. Hij is geschikt voor elke mogelijke verticale transporttoepassing, zowel op gebouwen als op steigers en zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten”, zegt Johan Janssen, accountmanager bij Alimak HEK.

Cijfers en gegevens

Zoals zijn naam doet vermoeden, bedraagt het nuttige laadvermogen van de TPL 1000 maar liefst 1.000 kilogram. Als transportsteiger kan hij vijf personen vervoeren aan een snelheid 12 meter per minuut. Als materiaallift kan de hefsnelheid zelfs oplopen tot 24 meter per minuut. De maximale hefhoogte is 100 meter, al zijn grotere hefhoogtes mogelijk op verzoek. De steigerbreedte bedraagt 1,4 meter en de steigerlengte 1,6 meter. De deuren en opritten zijn beschikbaar in verschillende groottes.

Veilig en efficiënt

Het nieuwe assortiment transportsteigers speelt in op de bijzondere behoeften van een markt die steeds meer op zoek is naar hoogwaardige machines – veelzijdig en eenvoudig in gebruik, met geoptimaliseerd gewicht en weerstand. “Veiligheid is voor ons een cruciaal aandachtspunt”, weet Johan Janssen. “De TPL 1000 voldoet aan de meest recente normen en is uitgerust met een beveiliging tegen overbelasting en een snelheidsbegrenzer. Dit garandeert niet alleen de veiligheid van de bediener, maar verlengt ook de levensduur van de machines. Het driehoekige mastontwerp met geïntegreerde bouten is zeer betrouwbaar, terwijl de unieke vouwsteiger de transportkosten reduceert. De opstelsteiger garandeert een eenvoudige en veilige installatie. De TPL 1000 biedt met andere woorden heel wat voordelen!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details