Platform voor de bouw
Thema's

Trimless glaswanden voor brandwerende compartimentering

front-foto-kopiëren

21 januari 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

‘One stop fire shop’ fire building (Wevelgem) is een van de marktleiders in het uitvoeren van brandwerende totaaloplossingen voor binnen- en buitentoepassingen, zowel voor nieuwbouw als renovatie. “Onze ervaren en gedreven werknemers werken alle projecten van brandwerende compartimentering tot in de fijnste details uit”, zegt zaakvoerder Kris Acx. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de trimless glaswanden.

“Onze werknemers integreren de meest uiteenlopende op maat gemaakte systemen: ramen die zonder visueel verschil op gewoon schrijnwerk aansluiten, deuren, geautomatiseerde schuifdeuren voor de inkom van winkels, kantoorgebouwen of sasruimtes, lichtstraten voor integratie in daken, bordessen, overlopen en trappen, maar ook rookdetectiesystemen en oplossingen om doorvoeren in een compartiment te beveiligen”, somt Kris Acx op. “Om brandoverslag over verschillende verdiepingen tegen te gaan, leveren we naast brandwerende ramen ook plafonds in diverse materialen, complete gordijngevels en leuningen.”

Trimless brandwerende glaswanden
Om de vragen uit de markt te kunnen beantwoorden, zoeken de specialisten van fire building continu naar innovatieve brandwerende oplossingen. Zo openen trimless glaswanden en ramen met hoge akoestische waarden nieuwe mogelijkheden voor bouwheren, architecten, aannemers en installateurs schrijnwerken om een brandvrije compartimentering in binnenruimtes te creëren. “Aangezien er geen kaders of verticale stijlen nodig zijn, kan er een volledig transparante en brandvrije compartimentering met een ongelimiteerde lengte en een hoogte tot 4200 mm gerealiseerd worden,” licht Kris toe. “Met deze trimless glaswanden is het mogelijk om de compartimentering te vervolledigen met een beglaasde of gewone deur, een boogvormige wand te integreren of om ze te koppelen aan elke vorm van functionele ruit, bijvoorbeeld een doorkijkspiegel.”

Volgens geldende normen
fire building bevestigt het brandwerende glas door middel van een systeem van stalen klemmen en bekleedt de gemonteerde glasranden met een zwellende tape. De ruiten plaatst het op speciale, niet-brandbare koelblokken, terwijl het de verticale glasnaden verlijmt met brandvertragende silicone. Net zoals alle andere producten van fire building worden ook deze systemen vervaardigd volgens de geldende normen en geleverd met de vereiste attesteringen. 

Tekst Johan Debaere    |    Beeld fire building

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details