Platform voor de bouw
Troax | Specialist inzake industriële gaaswanden blijft vernieuwen

Troax | Specialist inzake industriële gaaswanden blijft vernieuwen

Gaaswanden voor de bouw en de industrie produceren en leveren: dat is de corebusiness van Troax. Het aanbod omvat diverse modulaire reeksen met geprefabriceerde wandelementen en deuren in gaas- en plaatuitvoering. Die uitvoering resulteert in een functionele, flexibele en economische oplossing voor de beveiliging van gebouwen en de veiligheid van mensen.

Deze oplossingen worden onder meer gebruikt in bergingen en magazijnen, garage- en fietsboxen, magazijnseparaties, achterwanden en legborden voor palletstellingen en veiligheidsafschermingen rond machines. Troax, de marktleider op het vlak van industriële gaaswanden, is in 1955 opgericht Zweden, waar zich nog altijd zijn belangrijkste productie- en distributiecentrum bevindt. Verder is het aanwezig in 26 landen, met eigen verkoopkantoren in zeventien van deze landen.

Ontwikkelingen voor privacy
Een van de eigen ontwikkelingen van Troax is het volle plaatpaneel URSP, dat zowel van pas komt om de privacy te vrijwaren als om inbrekers te ontmoedigen. “Het wordt gebruikt als voorwand in ruimtes die al een behoorlijke externe beveiliging hebben”, zegt Sigrid Herbosch, coördinator sales en marketing Benelux. “Het is compatibel met de gaaspanelen UR350 en UX450, die al langer op de markt zijn. De stalen panelen zorgen ervoor dat mensen niet van buitenaf kunnen zien wat er in de berging staat. Dit systeem heeft ook volledig afgedichte deuren als alternatief voor gaasdeuren. De deur is voorzien van hangslotplaatjes of een cilinderslot.”

IMG_0781 (Large) kopiërenGelaste scharnieren en sluitingen
De voorgemonteerde deuren hebben gelaste scharnieren en sluitingen, waardoor ze zeker niet de typische zwakke schakel in het geheel vormen. “Onze veilige drempelloze deursystemen vergemakkelijken de toegang. Zeker voor mensen met een lichamelijke handicap maakt dit een groot verschil. De deurframes bestaan uit verticale stalen kokers, met twee speciaal ontworpen dwarskokers in functie van de stevigheid en extra beveiliging.”

Het is mogelijk om een bestaande opstelling uit te breiden met bijkomende panelen of deuren. “Standaard leveren we de panelen met een hoogte van 2.200 mm, in zes verschillende breedtes. We kunnen dit doen in alle mogelijke RAL-kleuren, maar bestellingen in onze standaardkleur RAL 7037 kunnen we altijd meteen uit voorraad leveren.”

Gemakkelijke montage ter plaatse
Desgewenst installeert Trox de wanden, maar klanten kunnen ze ook zelf monteren. De panelen zijn aanpasbaar aan zo goed als elke mogelijke ruimte en situatie, zoals schuin aflopende plafonds op zolders of uitsnijdingen van technieken of kolommen en balken in parkings of kelders. Na plaatsing blijven zowel wijzigingen als uitbreidingen mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld het vervangen van een paneel door een deur zijn, of een gaas door een vol plaatpaneel. Ook voor buitenruimtes biedt Troax gaaspanelen aan. In dat geval zijn ze thermisch verzinkt. 

Tekst Koen Mortelmans    |    Beeld Troax
Uitgelichte afbeelding: 
Modulaire gaaswanden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details