Platform voor de bouw
Nieuws

Uitbreiding en vergroening troef bij Euro Rent in wervelend jubileumjaar

Jubileumbier-50-jaar-Euro-Rent-Machineverhuur
Voor zijn vijftigjarige bestaan liet Euro Rent zijn eigen bier brouwen.

Tekst | uwtekst.be

Beeld | Euro Rent

24 januari 2023 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Wie verhuur zegt, zegt Euro Rent. Het Belgische bedrijf zorgt ervoor dat je als bouwonderneming of vakman altijd met gekeurd, veilig en modern materiaal werkt. Waar en wanneer je het nodig hebt en tegen scherpe prijzen. Euro Rent vierde in 2022 zijn vijftigste verjaardag met nieuwe huurmaterialen, de uitbreiding van de hoofdzetel en zelfs een eigen bier.

De nieuwste AT95-bouwlift heeft een platform van 1 op 3 meter.

Euro Rent breidt magazijnen én catalogus uit

Met een voorraad van veertigduizend machines blijft Euro Rent de nummer 1 in België voor de verhuur van steigers, bouwliften, hoogwerkers en machines. Het verhuurbedrijf vergrootte zijn hoofdvestiging in Deurne dit jaar met
5000 m². En dat betekent: plaats voor een nieuw gamma en nieuwe investeringen. Zo kan je bij Euro Rent de nieuwste AT95-bouwlift van De Jong met een hefvermogen van 950 kilogram en een groot platform van 1 op 3 meter huren – handig voor grote gipsplaten en werkbladen. Ook de PT500F-lift voor zowel goederen als personen is nieuw. De lift heeft een hefcapaciteit van
500 kilogram, kan tot zes personen meenemen en is handig als je weinig plaats op de werf hebt. De grootste troef is de liftsnelheid: 42 meter per minuut. 

Euro Rent breidde ook het gamma bekistingsmaterialen uit met de kunststoffen vloer- en wandbekistingsplaten van PERI. Door het lichte gewicht heb je geen kraan nodig, werk je vlotter op moeilijk bereikbare plaatsen en werk je veiliger.

Huren: voordelig en duurzaam

“Voor de meeste bouwprofessionals betekent zelf investeren in de aankoop van steigers, goederenliften en machines verlies”, legt zaakvoerder Kris Coppens uit. “Want het onderhoud, de keuringen, de herstellingen en het vervoer naar de werven kosten handenvol geld. En voor je het weet, is je materiaal verouderd. Het is dus niet zo gek dat in het Verenigd Koninkrijk maar liefst 80 % van de machines in de bouw gehuurde machines zijn. Wie huurt, is altijd zeker van veilig, gekeurd en modern materiaal. Euro Rent heeft de grootste voorraad en magazijnen in heel België en onze vrachtwagens rijden de hele week rond, ook ’s avonds en in het weekend.” 

Wie huurt, draagt ook nog eens zijn steentje bij aan de deeleconomie en daarmee aan de verduurzaming van de bouwsector. Die verduurzaming trekt Euro Rent ook op andere manieren door in het bedrijf. Zo investeert het volop in hybride en elektrische machines. De magazijnen in Deurne en Sint-Niklaas kregen zonnepanelen. Euro Rent vangt ook al het regenwater op om te hergebruiken, onder andere in de carwash. En alle bedrijfswagens voldoen aan de Euro 6-emissienorm.

Euro Rent is al vijftig jaar de nummer 1 voor de verhuur van machines en materiaal.

Advies van specialisten

“Als bouwbedrijf heb je in België de luxe om te kiezen uit heel wat verhuurbedrijven. Tussen die bedrijven willen we er echt uitspringen met onze service. Onze experts komen bij elk nieuw bouwproject langs op de werf om te bekijken welke materialen en machines je juist nodig hebt. Hoeveel ruimte heb je? Hoe bereikbaar is de bouwplaats? Welke maximale capaciteit heb je nodig? Op basis daarvan krijg je een scherp geprijsd voorstel van ons. We staan heel dicht bij onze klanten. Zo maken we het hen zo makkelijk mogelijk.”

De Euro Rent-experts komen bij elk nieuw project langs op de werf om advies te verstrekken.

Afsluiter van succesvol jubileumjaar

Kris Coppens: “De bouw draait op volle toeren en wij draaien mee: met permanente investeringen in de nieuwste en schoonste machines, extra aanwervingen en de uitbreiding van ons hoofdmagazijn. In januari lanceren we ook onze nieuwe website. Dan wordt het nog makkelijker om materialen te vinden en te reserveren. Kortom: we zaten tijdens ons jubileumjaar niet stil. En wie interesse heeft in dat Euro Rent-biertje, mag altijd binnenspringen om te komen proeven.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details