Platform voor de bouw
Producten

Uitdagend aluminium buitenschrijnwerk

Mevaco_high-22
De aluminium raampartijen geven deze nieuwbouw vorm.

Tekst | Anastasia Verleysen

Beeld | Aliplast Aluminium Systems – Lukas De Groodt

15 december 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het Aalterse bouwbedrijf Mevaco realiseerde voor zijn veertigste verjaardag een nieuwbouw om zijn kantoren in orde te brengen. Zo wil het groeiende bedrijf zich verder klaarstomen voor de toekomst. Het werd een moderne nieuwbouw met rondomrond grote glaspartijen die het licht naar binnen trekken. Building Windows uit Anzegem realiseerde het buitenschrijnwerk met de profielen van Aliplast Aluminium Systems.

Mevaco bestaat veertig jaar en groeide gedurende die tijd uit tot een moderne onderneming die kwaliteit en ecologie hoog in het vaandel draagt. Het bedrijf heeft vandaag een tachtigtal mensen in dienst, waarvan 35 bedienden. En de groei blijft duren. Met een nieuwbouw waarin ook de kantoren ondergebracht worden, is Mevaco voortaan voorbereid op de toekomst. Het gebouw heeft een moderne uitstraling en telt drie verdiepingen die het personeel een mooie en functionele werkomgeving bezorgen.

De gebruikte profielen garanderen een isolatiewaarde van 1,2 W/m²K.

Building Windows is een ervaren speler uit Anzegem en stond in voor de plaatsing van het buitenschrijnwerk. Rond om rond is gewerkt met glaspartijen in zwart aluminium, poederkleur 9005 PT. Bij Aliplast krijg je op de aluminium profielen in deze kleur 25 jaar lakgarantie. Het is een hele geruststelling te weten dat de kleur van de raamprofielen wordt behouden, ook in sterk vervuilde omgevingen en dat er bovendien geen onthechting, schilfering en blaasvorming van de lak zal ontstaan. 

In combinatie met de lichtgrijze gevelsteen en verticale betonelementen be-palen de ramen de look van het gebouw. “De grote aluminium ramen vormden best een uitdaging”, zegt Gerrit Dewerchin, bediende bij Building Windows. “Deze werden namelijk zonder koppelingen geïnstalleerd en dus zochten we oplossingen om de plaatsing haalbaar te maken. Hiervoor gebruikten we
verticale traversen om de verdeling te maken en aluminium kaderprofielen om het raamkader stevig te bevestigen. Zowel de traversen als de kaderprofielen zijn producten van Aliplast Aluminium Systems.”

De raamprofielen van Aliplast Aluminium Systems dragen bij tot de strakke uitstraling van het gebouw.

Gedeelde innovatieve visie

Building Windows specialiseert zich al meer dan veertig jaar in de productie van ramen en deuren, met een sterke focus op de B2B-markt. Door hun vooruitstrevende visie zijn ze intussen de grootste producent van Aliplast Aluminium Systems ramen in België. Die worden dagelijks gemaakt in de ateliers in Anzegem, voor een honderd procent Belgische productie. Ook Aliplast Aluminium Systems staat gekend om zijn innovatieve aluminium systemen. Een gedroomd partnerschap dus.

Building Windows werkt graag met het aluminium profiel Star75 van Aliplast. Het is een hoog isolerend profiel dat voldoet aan de strenge Belgische isolatienormen. Naast een uitstekende isolatiewaarde, heeft dit profiel een moderne en strakke uitstraling die perfect bij deze nieuwbouw past. Dit aluminium systeem heeft ook een Cradle to Cradle-certificaat. Een bewijs dat het om een duurzaam product gaat dat geschikt is voor de circulaire economie.

“Door te werken met de profielen van Aliplast Aluminium Systems konden we een vlotte installatie garanderen”, zegt Gerrit Dewerchin. “We moesten wel goed bestuderen hoe we het schrijnwerk in het gebouw zelf ter plaatse konden brengen. Dit lag logistiek enigszins moeilijk door de verticale betonelementen de verwerkt waren in de gevel. Deze hebben een noodzakelijke zonwerende functie en dragen bij tot de esthetiek van het gebouw, maar bemoeilijkten wel de toegang. Door een goede samenwerking met alle bouwpartners slaagden we erin dit project tot een goed einde te brengen.”    

TECHNISCHE FICHE

Schrijnwerk Aliplast Aluminium Systems (Lokeren) uitgevoerd door Building Windows (Anzegem)
Architect Project Architects (Knokke-Heist)
Hoofdaannemer(s) Mevaco Bouwbedrijf (Aalter)

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details