Platform voor de bouw
Overig

Uitgekiend schrijnwerk voor Aequor

Alle terrassen van Aequor zijn uitgerust met elegante schuiframen.

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | Binst Architects

11 augustus 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het ging van start als een specialist in glaswerken, maar realiseerde intussen heel wat prestigieuze, overwegend residentiële projecten, zoals Aequor in Antwerpen.

“Die evolutie danken we aan het feit dat we altijd meedenken met de betrokken architecten. Dat is erg belangrijk in complexe en high-end projecten”, verklaart commercieel directeur Walter Zwiersz. “Daarom hebben we veel engineering in huis gehaald, in de vorm van door de wol geverfde technische tekenaars en projectleiders.” Recent dachten en werkten deze laatsten mee aan onder meer het chique woongebouw One Carlton op de zeedijk in Knokke en aan Blanke Top, eveneens op de zeedijk, in het Nederlandse Cadzand. Allebei projecten van de groep Versluys.

“De bouwheren wilden de inpandige terrassen ook volop als binnenruimte kunnen inzetten”

Lichtinval

FMP+ werkt met aluminiumelementen van Reynaers Aluminium en Sky-Frame en met staal van Forster en Jansen. Sky-Frame is een Zwitserse producent van slanke en elegante schuiframen en -deuren, die regelmatig worden toegepast in residentiële topprojecten. FMP+ gebruikte ze onlangs onder meer bij de uitbreiding van een villa van Verhamme + Devel Architecten in Turnhout. “Het doel was om er met een ultralicht, minimalistisch design meer lichtinval te creëren in de woonkamer en de band met de tuin te versterken. De ruime glaspartijen vloeien over in een strak en bijzonder fijn schuifelement. Dit trekt de buitenruimte naar binnen en schept een sterk ruimtegevoel”, licht Zwiersz toe. De realisatie van dit project was erg uitdagend. “We moesten het glasvlak eerst uittekenen op plan, om het vervolgens met zeer weinig speling te plaatsen. Tijdens die werken mocht de aangelegde tuin geen schade ondervinden.”

Esthetische motieven

In Aequor gebruikte FMP+ zowel Sky-Frame- als Reynaers-elementen. “VL Holding en Bermaso wilden de inpandige terrassen ook volop als binnenruimte kunnen inzetten. Daarom zijn de terrassen langs de buitenkant afgesloten met thermisch geïsoleerde schuiframen. Vanwege esthetische motieven – die bij een dergelijke topligging passen – viel de keuze op Sky-Frame. De verbinding tussen de terrassen en de leefruimte – eveneens in de vorm van schuiframen – is dan weer samengesteld met Reynaers-profielen, die overigens ook uitstekende thermische isolatiewaarden hebben.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details