Platform voor de bouw
URSA FRAMETEC: duurzame, veilige glaswol voor staal- en houtskeletbouw
De geoptimaliseerde maten en het gebruiksgemak garanderen een soepel verloop van de installatie.

URSA FRAMETEC: duurzame, veilige glaswol voor staal- en houtskeletbouw

Efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit combineren in één bouwtechniek? Dat doe je door prefab modulair te bouwen met een frameconstructie in hout- of staal. Deze bouwmethode is al enkele jaren aan een opmars bezig en daar speelt URSA met FRAMETEC handig op in. De nieuwste telg binnen de URSA TERRA-glaswolfamilie scoort hoog op het vlak van installatiegemak. Met geoptimaliseerde afmetingen en minimaal snijwerk op de werf win je bovendien aan tijd in elk bouwtraject.

FRAMETEC, de nieuwste telg binnen de URSA TERRA-glaswolfamilie.

Door de minutieuze voorbereiding in het atelier verkort prefab modulair bouwen het bouwproces en de tijd op de werf aanzienlijk, wat de weersomstandigheden ook zijn. Geen wonder dus dat deze bouwmethode aan belang wint in de sector. Bovendien minimaliseert deze aanpak het heen-en-weertransport, en de overlast voor de buurtbewoners. Minerale glaswol sluit hier perfect op aan en wordt steeds vaker toegepast in renovatie, nieuwbouw, hout- en staalskeletbouw, en hellende daken. Het veelzijdige URSA TERRA-isolatiemateriaal biedt dan ook tal van voordelen in frameconstructies: duurzaamheid, efficiëntie, kwaliteit en veiligheid. Zo zijn de URSA-glaswolproducten volkomen brandveilig en honderd procent recycleerbaar. Ze staan eveneens bekend om hun uitstekende thermische en akoestische prestaties, en garanderen een optimaal leefcomfort in de woning. De URSA TERRA-glaswol is zeer snel en eenvoudig te plaatsen en doordat het product zich aanpast, heb je geen naden.

Staal- en houtskeletbouw met FRAMETEC combineren efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit.

Uitrollen, plaatsen en klaar

In 2024 focust URSA zich meer dan ooit op licht, modulair prefab bouwen. Vanuit haar investeringen in de toekomst en het continue verbeteren van de URSA TERRA-technologie lanceert de producent FRAMETEC: een isolatieproduct specifiek gericht op de hout- en staalbouw binnen de prefabmarkt. De nieuwe isolatieoplossing blinkt uit in gebruiks- en installatiegemak, en trekt de lijn van circulair bouwen door. De glaswol wordt geproduceerd met gerecycleerd glas en zand, en is volledig verwerkbaar waardoor er geen afval is in het productieproces. 

Het assortiment omvat geoptimaliseerde lengtes van de rollen en extra afmetingen: FRAMETEC 32, 35, 37 en 38. Hierdoor wordt het bijzonder eenvoudig om dit nieuwste glaswolproduct te installeren op je werf. Je hoeft het gewoon uit te rollen, te plaatsen en je bent klaar. Door de maatvoering blijft het snijwerk en -verlies trouwens minimaal. Net als de andere URSA TERRA-producten is FRAMETEC uiterst zacht en komt er tijdens het plaatsen nagenoeg geen stof vrij.

Het duurzaamheidsaspect van deze glaswoloplossing uit zich niet alleen in het productieproces, maar ook in de verdere afwerking. Er wordt meer isolatie verpakt in één rol, wat zich vertaalt in meer vierkante meters glaswol per pallet, minder transport en minder CO2-uitstoot. Tegelijk leidt dit tot plaatsbesparing in het magazijn en op de werf, en heb je minder rollen isolatie nodig voor eenzelfde project. Zo levert FRAMETEC tijds- en efficiëntiewinst op het terrein. En dit zowel voor prefab frameconstructies in hout en staal, en tiny houses als voor traditionele houtskeletbouw waarbij je op de werf isoleert.

Door de minutieuze voorbereiding in het atelier verkort prefab modulair bouwen het bouwproces aanzienlijk.

Verkort bouwtraject

Door in te zetten op modulair bouwen slaagt partner STiDO uit Asse erin de doorlooptijd van zijn bouwtrajecten tot zo’n twaalf weken te herleiden. Het gebruik van FRAMETEC speelt hierbij een belangrijke rol. Zo biedt de glaswol uitstekende klemkracht waardoor het materiaal stevig, naadloos en veilig tussen het houten regelwerk vastgeklemd zit. Daardoor is FRAMETEC zeer effectief bij het isoleren van wanden, daken en vloeren in houten skeletconstructies. Dit resulteert in moderne structuren met een lage milieu-impact en in gezonde, veilige leefomstandigheden. Tot slot vindt de partner de flexibiliteit van URSA om oplossingen op maat uit te werken een bijkomende troef.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details