Platform voor de bouw
Vakbeurs Openbare Ruimte | Alle disciplines van de publieke ruimte onder één dak

Vakbeurs Openbare Ruimte | Alle disciplines van de publieke ruimte onder één dak

De eerstvolgende editie van Vakbeurs Openbare Ruimte vindt plaats op 6 februari 2020 in Brussels Expo. Met ruim 1.500 bezoekers en 180 exposanten is dit een onmisbaar netwerkevenement voor iedere expert ter zake. Je ontdekt er immers boeiende projecten en innovaties voor de publieke ruimte. De vakbeurs vormt de perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en de nieuwste producten en diensten van de Belgische markt te leren kennen.

Het inhoudelijke beursprogramma zit vol actie. Gedurende de volledige dag is het mogelijk om in diverse zalen hoogstaande lezingen bij te wonen.

 

De beurs onderscheidt zich door het grote en allesomvattende aanbod. Er komen maar liefst negen sectoren aan bod: Advies & beheer, Bestrating, Groen, Klimaat, Landschapsarchitectuur & ontwerp, Licht, Mobiliteit, Spelen en Straatmeubilair. “Je kan op de beursvloer alles over de beursvloer bekijken, ervaren en leren. De grote verscheidenheid aan leveranciers zorgt ervoor dat je een breed gamma aan innovaties en expertises kan bewonderen. Als je het hier niet vindt, vind je het nergens!”, aldus organisator ExpoProof.

De bezoekers kunnen op zeven verschillende locaties interessante lezingen volgen.

 

Primeurs

“Wil jij als eerste op de hoogte zijn van bepaalde trends en wil je weten welke innovaties voor jouw vakgebied van belang zijn? Een groot deel van de exposanten lanceert tijdens de vakbeurs hun nieuwste product of dienst. Als bezoeker ben je bij deze primeurs aanwezig en zie je hoe de toekomst van de publieke ruimte gevormd wordt”, vervolgt ExpoProof. Een van de onthullingen komt van Flower Your Place. Deze organisatie introduceert op Vakbeurs Openbare Ruimte haar nieuwe Q2-vasteplantenconcept voor de Belgische markt. Het ontwerp, de bodemvoorbereiding, het planten en het onderhoud (denk aan snoeien, mesten en bewateren) wordt bij het Q2-concept door het bedrijf zelf uitgevoerd. Op deze manier geniet de opdrachtgever van de nodige ontzorging.

Uitgelichte lezingen

Het inhoudelijke beursprogramma zit vol actie. Gedurende de volledige dag is het mogelijk om in diverse zalen hoogstaande lezingen bij te wonen. Zo staat er in het midden van de beursvloer een ‘Spreekkas’. In deze glazen kas kan je presentaties over uiteenlopende onderwerpen bijwonen, van groen en duurzaamheid tot recreatie en leefbaarheid. Behalve in de Spreekkas kan je jouw kennis nog in zes andere lezingruimtes verrijken, zoals de Klimaat- en Mobiliteitsklap en de Safaribus.

Het volledige lezingenprogramma vindt u op: www.openbareruimte.be/nl/bezoeker/presentaties  


Verticale bossen: stad van de toekomst?

11.30 uur | De Spreekkas | Spreker: Brenda Swinkels

In Eindhoven (NL) is het eerste ‘Vertical Forest’ van de Benelux in aanbouw. Het ontwerp is van de Italiaanse architect Stefano Boeri. Boeri tekende ook het Palazzo Verde, dat tegen 2022 moet verrijzen in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid. Hoe is de keuze van deze bomen op 60 à 70 meter hoogte tot stand gekomen? En welke uitdagingen brengen de aanleg en het onderhoud met zich mee?

De zes nieuwe groene,

duurzame leefwerelden van morgen

12.30 uur | De Spreekkas | Spreker: Marwin Dekkers

Boomkwekerij M. van den Oever heeft tweehonderd jaar plantenervaring en groenkennis in binnen- en buitenland vertaald naar zes kenmerkende leefwerelden van morgen: Levend groen, Recreatief groen, Gastvrij groen, Helend groen, Productief groen en Infra groen.
Leer typische groenoplossingen voor elke omgeving kennen om zo telkens de belangrijkste nieuwe omgevingsopgaven te kunnen tackelen.

Klimaatoplossingen voor een leefbare stad

12.30 uur | Klimaatklap (beursvloer Vakbeurs Klimaat) | Spreker: Marcel Janssen

Aan de hand van actuele projecten worden uiteenlopende oplossingen toegelicht om woon- en werkomgevingen klimaatbestendig te maken. Een integrale aanpak van Blauw en Groen in de buitenruimte vormt hierbij de basis. Wat zijn de succesfactoren? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? En hoe betrek je alle stakeholders?

Veiligheid op speelpleinen

14.00 uur | Escala Inspiratiesessies | Spreker: Ignace Crombez

Een speelterrein mag slechts uitgebaat worden als er aan de algemene veiligheidsverplichtingen voldaan wordt. Als uitbater moet je beseffen dat je verantwoordelijk bent voor de veiligheid van de speeltoestellen en speelterreinen. Dit impliceert verschillende taken en opdrachten. In deze sessie krijgt u een overzicht van de belangrijkste verplichtingen en enkele goede praktijkvoorbeelden.


Praktisch

Gelijktijdig met Vakbeurs Openbare Ruimte vindt ook Vakbeurs Klimaat en de allereerste editie van Vakbeurs Mobiliteit plaats. Een veelzijdige 3-in-1-beurs dus, met alle disciplines onder één dak.

Toegang tot de vakbeurs is gratis. Net als alle lezingen en koffie, thee en koude dranken. Online registreren is wel een vereiste. De beursvloer is toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details