Platform voor de bouw
Nieuws

Vakmanschap in glazen maatwerk

De balustrades werden geplaatst in een aluminium klemprofiel dat chemisch is verankerd aan de binnenkant van de prefabbetonopstand.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | D-Glas

26 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In de hedendaagse architectuur speelt glas een prominente rol. Maximale beglazing is een trend die immers tot in de details wordt doorgetrokken. Zo kregen alle terrassen van de urban villa’s van het Wisselkouter-project een glazen balustrade om de bewoners optimaal te kunnen laten genieten van het omringende landschap. D-Glas uit Oostende vertaalde dit architecturale idee naar een esthetisch hoogstandje dat bovendien een optimale veiligheid garandeert.

Toen Chris De Clerck in 2006 een falende glashandel overnam, had hij nooit gedacht dat zijn bedrijf vijftien jaar later furore zou maken als klein- en groothandel in bouwglas. “Hij startte met twee werknemers en legde zich toe op de herstelling en vervanging van glas”, vertelt projectleider Michaël Lecleir. “Vandaag bestaat ons team uit 48 medewerkers en hebben we drie hoofd-activiteiten. We leveren, plaatsen en vervangen (drie)dubbele buitenbeglazing in woningen en industriële gebouwen. Tot deze categorie behoren ook glazen balustrades in alle mogelijke uitvoeringen. Daarnaast specialiseren we ons in glazen deuren en (spat)wanden voor particulieren, alsook glasensembles en spiegels voor kantoor- en openbare gebouwen. Ten slotte staan we 24/7 paraat met onze glasherstelservice.”

D-Glas installeerde ongeveer 460 meter glazen balustrades.

Troeven die het verschil maken

D-Glas onderscheidt zich niet alleen door zijn schaal en veelzijdigheid. “Omdat we nagenoeg alles zelf produceren, kunnen we erg kort op de bal spelen”, aldus Michaël Lecleir. “Bovendien kunnen we zo een zeer hoge kwaliteit garanderen en hoeven we grote en/of complexe projecten niet uit de weg te gaan. Aangezien we het gevraagde maatwerk steeds zelf installeren, gaan we ook altijd op zoek naar de juiste bevestigingen voor het desbetreffende project. Daarnaast proberen we actief oplossingen voor onvoorziene omstandigheden te formuleren. In Wisselkouter waren de betonopstanden van enkele terrassen bijvoorbeeld wat gezakt. Hierdoor was er een hoogteverschil ontstaan. Dit hebben we uiteindelijk opgevangen door aangepast plooiwerk toe te passen. In totaal hebben we ongeveer 460 meter glazen balustrades geïnstalleerd. We kozen voor een opstelling met een aluminium klemprofiel dat we chemisch hebben verankerd aan de binnenzijde van de prefabbetonopstand.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details