Platform voor de bouw
Nieuws

Vakmanschap in natuursteen- en betonvloeren

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Polistone

4 mei 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Er bestaan immers specialisten die vloeren renoveren en polijsten. Een van die witte raven is Polistone uit Kortrijk, dat zich toelegt op natuursteen- en betonvloeren. Aangezien deze onderneming niet bang is voor nieuwe uitdagingen, zette ze ook de stap naar plaatsing. En dan meer bepaald van marmerbeton, een vloerbedekking die momenteel sterk in de lift zit.

Ook in particuliere woningen valt de keuze alsmaar vaker op marmerbeton.

Omdat Pol Vandendriessche maar geen oplossing vond om zijn eigen natuursteenvloer op te waar-deren, ging hij zich in de jaren negentig in deze materie verdiepen. “Op dat moment waren er in België weinig specialisten ter zake”, vertelt hij. “Toch was er een enorme behoefte aan renovatie en polijsten van dergelijke vloeren. De trend om steeds vaker voor open keukens en grote ruimtes te kiezen, speelde in dit opzicht een belangrijke rol. Bij een dergelijke herindeling worden kleurverschillen, vlekken en beschadigingen aan de vloer manifest zichtbaar.”

Van renovatie naar afwerking

Uiteindelijk besloot Pol Vandendriessche zich zelf op het renoveren en polijsten van natuursteenvloeren toe te leggen. Met succes, want met Polistone maakte hij al snel naam en faam. In 2010 kreeg hij zelfs de vraag om in het shoppingcentrum van Kortrijk 5.000 m² granitotegels vlak te slijpen en donker verzoet af te werken. Paul Vandendriessche: “Een opdracht die we met plezier hebben aangenomen, ondanks het feit dat dit zware investeringen in grote machines met zich meebracht. We wisten echter dat dit project nieuwe mogelijkheden zou openen.”

Mooie referenties

Vrij snel daarna startte Polistone met de renovatie van gepolierde betonvloeren en de aanleg van marmerbeton. “Intussen zijn we uitgegroeid tot een belangrijke speler in dit domein”, aldus Pol Vandendriessche. “Onze referentielijst telt dan ook heel wat projecten waarop we bijzonder trots zijn. Zo hebben we 14.000 m² marmerbeton geplaatst op de havendammen van Oostende. Ook het Stationsplein in Ieper hebben we met 5.000 m² marmerbeton bekleed. En in de Melopee School in de Oude Dokken in Gent plaatsten we 2.400 m² marmerbeton als binnenvloer. Want de vloer kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Natuurlijk voeren we niet alleen erg grote projecten uit. Ook op de residentiële markt neemt de vraag toe. Zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten is marmerbeton immers perfect te combineren met vloerverwarming.”

Oog voor detail

Een belangrijke sleutel voor het succes van Poli-stone is dat alle werken met oog voor detail worden uitgevoerd. “In renovatieprojecten is dit ontzettend belangrijk om een goed resultaat te bekomen”, vertelt Pol Vandendriessche. “Omdat we dit streven naar excellente kwaliteit doortrekken naar het plaatsen van marmerbeton, maken we het verschil in dit domein. Wij garanderen immers een vakkundige plaatsing en minutieuze afwerking. Zodat klanten een vloer krijgen die zowel functioneel als esthetisch de verwachtingen gedurende vele jaren kan inlossen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details