Platform voor de bouw
Producten

Vakmanschap in verlichting

Nala-Orb-Magnetic-Gun-metal
Met Nala Orb heb je een magnetische armatuur waarmee je volledig tegen de plafondplaat werkt.

Tekst | Anastasia Verleysen

Beeld | Exterus

17 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Exterus stond voor de tweede keer op ARCHITECT@WORK in Kortrijk. Het creatieve bedrijf uit Roeselare is gespecialiseerd in unieke concepten met ledverlichting van hoge kwaliteit. “Alles wordt inhouse geproduceerd, ook onze nieuwste Nala Series”, zegt zaakvoerder Juri Vannieuwenborgh.

Oog voor detail en vernieuwend uit de hoek komen. Het zijn belangrijke troeven tijdens ARCHITECT@WORK en voor Exterus zijn het vaste waarden. Het bedrijf werd opgericht in 2005 en ontwerpt en produceert alles zelf. Zo ook de Nala Series die het tijdens de beurs voorstelde. “We spelen daarmee in op de trend van anodisatie”, zegt zaakvoerder Juri Vannieuwenborgh. “We bieden brons, goud en gun metal aan, kleuren die het vandaag bijzonder goed doen. Nala Series zijn elegante, cilindrische armaturen in standaardlengtes. Ze zijn beschikbaar in versies voor inbouw en opbouw, als pendel of geïntegreerd in een tracksysteem. In die pendels letten we overigens steeds op een organische overgang in de plafondplaat. Een meerwaarde in een doordacht interieur.”

Nala Series zijn elegante, cilindrische armaturen in standaardlengtes, die verkrijgbaar zijn als inbouw, opbouw, pendel of in een tracksysteem.

Magnetisch systeem

Naast de anodisatielook wordt Nala ook aan-geboden met een fineerbekleding in walnoot, ebbenhout of eik. “We merken dat die vraag naar een natuurlijke look sterk speelt op de markt”, licht Juri Vannieuwenborgh toe. “Al komen we ook graag vernieuwend uit de hoek. Met de Nala Orb bijvoorbeeld. Dit is een magnetische armatuur waarmee je volledig tegen de plafondplaat werkt en haast geen overgang meer ziet.”

Tot slot kon je op de stand van Exterus ook nog de Eclipse bewonderen. Een mooi voorbeeld van het vakmanschap dat het Roeselaarse bedrijf hanteert. “Deze armaturen zijn ontworpen als hotellamp. Voor dit project gingen we op zoek naar een lamp met betonlook, maar we vonden nergens een verfijnd exemplaar. We besloten ze dus zelf te creëren met behulp van een mal. Zo behouden we die ruwe betonstructuur en is elk exemplaar toch anders en perfect afgewerkt.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details