Platform voor de bouw
Nieuws

Van der Heide timmert aan de weg

Handdruk-ASK-van-der-Heide

10 juni 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Van der Heide in Drachten heeft Advies en Studiebureau Kuiper Bliksembeveiliging BVBA (ASK) in Turnhout overgenomen en breidt hiermee de activiteiten in België verder uit. Van der Heide is specialist en marktleider elektrotechnische veiligheid in Nederland voor bouw, industrie en infra op het gebied van bliksembeveiliging, elektrotechnische inspecties, kathodische bescherming en opleidingen. Vanuit het nieuwe kantoor in Vlaanderen richt het bedrijf zich in eerste instantie op het installeren en inspecteren van bliksembeveiligingsinstallaties.

Afgelopen vrijdag was de overdracht. De overname van ASK past in de strategie van van der Heide. De bedrijven werken al langere tijd intensief samen. Hans Adriaenssen, zaakvoerder ASK: “Dit is een logische stap. We kunnen nu over en weer nog beter gebruik maken van elkaars kennis en expertise.” Vincent Laracker, directeur van der Heide: “Met ASK halen we een hele fijne partner met een groot netwerk in huis. Nu kunnen we ook in België optimaal gaan bijdragen aan de veiligheid van gebouwen, industrieën en infrastructuur en op termijn uitbreiden met de activiteiten van onze andere businesslijnen.”

Sensorsysteem bliksembeveiliging

ASK-van der Heide gaat in België onder andere de markt op met Slimme Daken waarmee bliksembeveiligingsinstallaties 24/7 gemonitord worden. Het hart van Slimme Daken is THOR®, een sensorinrichting die meldingen stuurt zodra er afwijkingen in de installatie gemeten worden. Organisaties kunnen hierdoor altijd tijdig maatregelen nemen en kleine reparaties uitvoeren. Zo vergroot je de betrouwbaarheid van je bliksembeveiligingssysteem en de veiligheid van de mensen die in het gebouw wonen of werken en het levert een aanzienlijke besparing op van kosten voor onderhoud en inspectie.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details