Platform voor de bouw
Verwarming

Van HVAC-installateur naar klasse 8-techniekenbedrijf in tien jaar

De onderneming uit Geel gaat resoluut voor de (complexe) projectmarkt.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Belcotec, Tineke De Vos

24 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Als je in een tiental jaar tijd van bescheiden HVAC-installatiebedrijf met vijf medewerkers uitgroeit tot een aannemer met klasse 8-erkenning, dan doe je iets goed. Belcotec heeft zich daarvoor van meet af aan gericht op de projectmarkt. Zo evolueerde het snel naar een onafhankelijk groeibedrijf met 110 eigen werknemers én een uitgebreid netwerk aan partners en onderaannemers. Deze groei leverde de onderneming uit Geel de titel van ‘Trendsgazelle 2018’ voor de provincie Antwerpen op.

Frank Helsen, projectdirecteur bij Belcotec: “Ondertussen zijn we verder geëvolueerd, van een HVAC-installatiebedrijf naar een technieken-bedrijf. Hiervoor richtten we in 2020 een eigen elektriciteitsbedrijf op, om op die manier alle gebouwtechnieken te verenigen onder één dak. Met als kers op de taart een klasse 8-erkenning voor aannemers in december 2021. Op die manier kunnen we alsmaar complexere projecten aannemen. Denk hierbij aan scholen, zorgcentra en grotere appartementsgebouwen met centrale stookplaatsen. Op dit moment zijn we zelfs bezig met een gloednieuw politiekantoor in Brussel, compleet met schietstanden, hondenscholen …”

Belcotec evolueerde heel snel naar een onafhankelijk groeibedrijf.

Alles in eigen huis

Belcotec heeft werkelijk alles in eigen handen gehouden. Denk hierbij aan een teken- en BIM-afdeling, alle automatiseringssystemen – installatie, afregeling, service …: alles gebeurt inhouse – en een eigen studiedienst. Frank Helsen: “We merken dat de energietransitie zich nu echt wel versneld aan het voltrekken is – grotendeels door de energiecrisis, uiteraard. We krijgen nu bijna enkel nog aanvragen voor projecten met warmtenetten, geothermie en warmtepompen. We hebben momenteel zelfs een bestaand project dat midden in de looptijd een bocht van 180° zal maken en het voorziene gas zal vervangen door warmtepompen en
dergelijke meer.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details