Platform voor de bouw
Vandenbussche investeert voortdurend in welzijn voor haar medewerkers

Vandenbussche investeert voortdurend in welzijn voor haar medewerkers

Bij algemene bouwonderneming Vandenbussche in Aalter gaat vandaag, vrijdag 12 januari 2024, naar goede gewoonte, de jaarlijkse opleidingsdag door. Het gaat reeds om de 11de editie waarbij duidelijk gesteld wordt dat Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit binnen de onderneming van het allergrootste belang zijn.

Vandaag worden 130 medewerkers van de dienst uitvoering van de werven gehouden om deel te nemen aan de diverse en op maat uitgewerkte workshops op de bedrijfsterreinen van Vandenbussche. De verschillende workshops worden gegeven door interne en externe deskundigen gaande van een training inzake veiligheidsbewustwording in een virtuele werfomgeving, opleiding over de gezondheidsrisico’s bij gebruik van di-isocyanaten, de te volgen afbraak- en sloopopvolgingsrichtlijnen van Tracimat tot de verschillende bekisting- en veiligheidssystemen van onze huisleverancier. Verder op het programma staan ook enkele praktische sessies zoals opfrissing over het gebruik van een starre of roterende verreiker en autolaadkraan, het blussen van een beginnende brand en het aanleren van de basistechnieken en risico’s bij lassen.  Voor de arbeiders is er een uitgebreide gezondheids- en welzijnsscan voorzien terwijl alle operationeel leidinggevenden opnieuw een uitgebreide toelichting krijgen over hun verantwoordelijkheden en plichten als leden van de hiërarchische lijn. 

Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche: “Binnen onze familiale onderneming geloven we er sterk in dat de organisatie van deze opleidingsdag meer dan de moeite waard is. We dragen veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit hoog in het vaandel en willen dat jaarlijks opnieuw in de verf zetten door het personeel blijvend te sensibiliseren aan de hand van praktische en theoretische sessies. We verkiezen dit jaar ook opnieuw het veiligste bouwteam van Vandenbussche en zetten de medewerkers die de beste verbetervoorstellen indienden in de bloemetjes.”

Nieuwjaarsviering als afsluiter, vooruitblik op 2024

“De opleidingsdag wordt afgesloten met een nieuwjaarsfeest voor alle 180 medewerkers. Samen klinken we op de groei van de voorbije jaren en kijken we uit naar de uitdagingen in 2024. We zullen blijven inzetten op duurzaamheid en innovatie, denk maar aan de opstart van de microfabriek samen met AUAR voor het bouwen van modulaire woon-units met robots. En we blijven uiteraard investeren in onze medewerkers en het nieuwste materieel. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe collega’s, waaronder bouwvakkers, ploegbazen en meestergasten,” besluit Kristof Defruyt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details