Platform voor de bouw
Vandersanden voor derde keer op rij bekroond met Gold Label als Best Managed Company

Vandersanden voor derde keer op rij bekroond met Gold Label als Best Managed Company

Baksteenproducent Vandersanden heeft donderdagavond voor het derde jaar op rij het prestigieuze Gold Label ontvangen, een bekroning voor het zesde opeenvolgende jaar dat het familiebedrijf de Best Managed Companies-label behoudt. De jury prees onder meer de inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen en de ambities op vlak van Collectief Welzijn. “We zijn enorm trots op deze erkenning. Het toont aan dat wie actief investeert in de toekomst en gemotiveerd is om die extra inspanningen te leveren hier ook de resultaten van zal zien”, aldus Rudi Peeters, CEO van Vandersanden.

Vandersanden, het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa, mocht donderdagavond bij Deloitte Gateway in Zaventem voor een derde keer op rij het prestigieuze Gold Label in ontvangst nemen. Die erkenning markeert het zesde opeenvolgende jaar dat het familiebedrijf het Best Managed Companies award wint.

De Best Managed Companies award wordt door Deloitte toegekend aan duurzame en veerkrachtige Belgische privébedrijven die erin slagen om een heldere strategie, uitmuntend vakmanschap, engagement en duurzame groei te combineren.

Geprezen voor onder meer duurzame inspanningen en medewerkerswelzijn

De jury prees Vandersanden onder meer voor de inspanningen die de baksteenproducent levert om zijn CO2-uitstoot te verminderen door bijvoorbeeld zonnepanelen en windmolens te installeren en het elektrisch wagenpark uit te breiden. Volgens de jury is Vandersanden een leidende organisatie die de overgang naar duurzaamheid in de traditionele markt bewerkstelligt en heeft ze de energiecrisis op een sterke manier het hoofd geboden. Ook de inspanningen die het familiebedrijf levert voor het welzijn en de ontwikkeling van zijn werknemers werd positief onthaald. Verder was de jury lovend over de ambities van het familiebedrijf op vlak van het Collectief Welzijn, wat tot uiting komt in het uitgesproken duurzaamheidsengagement en -rapportering van het familiebedrijf.

“Wij zijn enorm trots om voor een derde keer op rij het Gold Label in de wacht te slepen”, zegt Rudi Peeters, CEO van Vandersanden. “Het is een bekroning en erkenning voor al onze medewerkers die zich elke dag met hart en ziel inzetten. Zonder hen zou het succesverhaal van Vandersanden niet mogelijk zijn.

Collectief Welzijn als deel van DNA

andersanden draagt als familiebedrijf mensgerichtheid, innovatie, duurzaamheid en een familiale sfeer hoog in het vaandel. Dat alles kadert binnen de ambitie van Vandersanden om toonaangevend te zijn op vlak van Collectief Welzijn. Vandersanden wil namelijk niet alleen ondernemen voor zichzelf, maar ook verderbouwen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dat doet het baksteenbedrijf door te streven naar een stabiel en gezond evenwicht tussen winst voor de samenleving, voor het milieu, voor hun medewerkers en voor de organisatie. Winstmaximalisatie is voor Vandersanden nooit een doel op zich, maar eerder een middel om zijn ambities te verzilveren.

“Deze award is een mooie bekroning van onze inspanningen op het gebied van Collectief Welzijn, wat deel is van ons DNA als familiebedrijf”, aldus Rudi Peeters. “Het toont aan dat wie actief investeert in de toekomst en gemotiveerd is om die extra inspanningen te leveren hier ook de resultaten van zal zien.”

Best Managed Companies

Al sinds 2017 kennen Deloitte en Econopolis het Best Managed Companies-label toe aan duurzame en veerkrachtige Belgische privébedrijven die een heldere strategie, sterke competenties en betrokkenheid bij het bedrijf vertalen in solide financiële resultaten. Het Best Managed Companies-programma werd in 1993 ontwikkeld in Canada en is intussen erkend in 46 landen wereldwijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details