00:51
13-02-2018

Vanhout NV neemt De Bie- Veba uit Aartselaar over

Vorige week rondde Vanhout NV de overname van het bedrijf De Bie-Veba uit Aartselaar af. Vanhout NV wordt zo 100% eigenaar van De Bie-Veba.

De Bie-Veba is gespecialiseerd in de plaatsing en het onderhoud van technische installaties in voornamelijk residentiële projecten. Daarnaast biedt het bedrijf ook een 24u-depannagedienst aan. De Bie-Veba realiseert momenteel een omzet van ca. 8 miljoen EUR en stelt een 65-tal personeelsleden te werk.

Ronny Eijckmans, gedelegeerd bestuurder van Vanhout NV: “ Via deze overname bouwt Vanhout NV verder aan haar missie om nichebedrijven aan te trekken.  De expertise en de projecten van De Bie-Veba zijn aanvullend aan activiteiten die we reeds aanbieden vanuit Vanhout Facilities en Energieconcepten”. Samen met de overname wordt ook de nieuwe bedrijfsleider, Stijn Boeren voorgesteld die samen met Jos Smets het management van De Bie-Veba zal waarnemen.

Vanhout NV: een gerenommeerde bouwgroep
Vanhout NV bestaat in 2018 90 jaar en groeide uit tot een gerenommeerde bouwgroep met hierin de afdeling Vadutec (studiebureau duurzaamheid en technieken) en verschillende ondernemingen zoals HBS NV (afwerking), Vanhout Facilities NV (facility management), Vanhout Projects NV (projectontwikkeling), Isofoam/Isochape (isolatie) en Energieconcepten NV (duurzame technische installaties).

Vanhout NV is actief zowel in de private als publieke sector. Het bedrijf streeft naar kwaliteit, duurzaamheid en een duidelijke toegevoegde waarde.  Deze strategie vertaalt zich in goede financiële cijfers, die de stevige basis vormen voor een gezond en stabiel bedrijf. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van 145 miljoen EUR en stelt 300 mensen tewerk. Vanhout NV is sinds 1986 zelf onderdeel van BESIX Group, de grootste Belgische bouwgroep met 20.000 medewerkers wereldwijd.

Bouwen aan Vlaanderen partners