Platform voor de bouw
Overig

Vaste waarde inzake industriële elektriciteitswerken

Verlichting in magazijn hres kopiëren
De elektrische installaties in de nieuwe fabriekshal van verpakkingsbedrijf Europal werden vakkundig geplaatst door Steen Elektriciteit.

Tekst | Steen Elektriciteit

Beeld | Steen Elektriciteit

8 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Ondertussen is met hun kinderen Delphine en Laurens, samen met zijn vrouw Tsarina, ook de tweede generatie actief binnen het familiebedrijf. De focus op de industriële markt is gebleven. Sterker nog: twintig jaar later is Steen Elektriciteit uitgegroeid tot een vaste waarde binnen dit segment.

Steen Elektriciteit beschikt over een mooie referentielijst, met onder meer Vulsteke Bedrijfsgebouwen, 2XL, Alheembouw, Van Hulle en Automobilia als voorname opdrachtgevers. Een andere blikvanger is het recente project voor verpakkingsbedrijf Europal, dat dit jaar een tweede site bouwde in Doornik. Voor de realisatie van zo’n hypermoderne fabriek zijn heel wat elektriciteitswerken nodig en moet er aan strikte technische eisen voldaan worden. Hoofdaannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen schakelde Steen Elektriciteit in voor de elektrische installaties in de nieuwe hal van 33.000m². “We namen er alles van a tot z voor onze rekening: van bordenbouw (die we in eigen huis maken), busbaraansluitingen, de middenspanningscabine en toevoerkabels over energievoorzieningen in de loods tot verlichting. Het ging in totaal om 1,2 kilometer kabelladders, vierhonderd high-bay armaturen, 13 kilometer kabels en 6000 ampère. De kabelladders moesten uitgerust worden met ronde sporten en verticaal geplaatst worden om aan de GMP-normen te voldoen”, vertelt Geert Steen.

“We namen bij Europal alles van a tot z voor onze rekening: van bordenbouw, busbaraansluitingen, de middenspanningscabine en toevoerkabels over energievoorzieningen in de loods tot verlichting”, zegt Geert Steen.

Takenpakket uitgebreid

Eens zo opvallend is dat Steen Elektriciteit in eerste instantie enkel instond voor de algemene elektrische voorzieningen in de nieuwe Europal-loods: de laagspanningsborden, de algemene verlichting van de hal en enkele gebruiksstopcontacten. “Naarmate de werken vorderden, was de klant echter zo tevreden dat ook de verschillende voedingskabels en de plaatsing van de middenspanningscabine werden toegevoegd aan ons takenpakket”, legt Geert Steen uit. “Alvorens effectief van start te gaan, voerden we een uit-gebreide studie uit om de wensen van Europal te vertalen naar oplossingen met de gunstigste prijs-kwaliteitsverhouding. We willen onze klanten immers niet alleen een vlotte en correcte service bieden, maar ook zoveel mogelijk adviseren met onze technische knowhow. Daarnaast zorgde een heldere en rechtstreekse communicatielijn – zowel met de klant als met de andere onderaannemers – ervoor dat er kort op de bal kon worden gespeeld en dat alle deadlines gehaald werden. Onze projectleiders deinzen niet terug voor een uitdaging en hanteren steevast een rechttoe-rechtaan-aanpak. Het Europal-project werd met andere woorden afgewerkt in de geest van ons familiebedrijf, want we konden er al onze expertise en flexibiliteit demonstreren.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details