Platform voor de bouw
Nieuws

Veel mogelijkheden met betonvloeren

Giel_12-giel
De eigen onthaalruimte van Giel.

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | Giel

14 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

​Als specialist in betonwerken klopt Giel bv dikwijls aan bij J. Janssens & Zonen voor de levering van het beton. Deze keer gebeurde het ook in omgekeerde richting en mocht Giel alle binnenbetonwerken uitvoeren op de vernieuwde site van dorpsgenoot Janssens.

“Het ging om het aanbrengen van de chapes en de gepolierde betonvloeren”, zegt zaakvoerder-oprichter Giel Lenaerts. “We hebben de gepolierde betonvloeren geïmpregneerd met een vochtafstotende vlekstof. Wanneer er op de vloeren wordt gemorst, voorkomt die dat de vloeistof in het beton wordt gezogen. Al blijft het dan noodzakelijk om niet te lang te wachten met het reinigen van de vloer.”

Giel Lenaerts had al flink wat ervaring opgebouwd bij een ander bouwbedrijf toen hij in 2008 zijn eigen zaak oprichtte. In 2014 nam hij een eerste medewerker in dienst. Daarna ging het erg snel. Een jaar later telde het betonbedrijf al vijf medewerkers, vorig jaar 35 en momenteel een vijftigtal.

De gepolierde betonvloeren in de toonzaal van J. Janssens & Zonen.

Huizen, cultuur en industrie

Intussen staan er al heel wat mooie referenties op het palmares, zoals kunstencentrum nona in Mechelen, de reconversie van de oude brouwerij-gebouwen van De Koninck in Antwerpen (tot belevingscentrum) en Sportoase in Deurne. “We werken ook mee aan individuele en collectieve woongebouwen, zoals Hungaria aan de Vaartkom in Leuven en de assistentiewoningen van ’t Gastenhuys in Hoogstraten”, aldus Giel Lenaerts.

Binnenkort kan het grote publiek ook kennismaken met Tabloo, het bezoekerscentrum van Niras in Dessel. Niras staat daar in voor de beveiligde opslag van radioactief afval, afkomstig van de kerncentrales en andere nucleaire installaties. Dat is vandaag de dag een gevoelig onderwerp. Het bezoekerscentrum moet dan ook op alle vlakken technische deskundigheid uitstralen. “Dat gebouw is een toonbeeld van de mogelijkheden met betonvloeren, van performante vloeren voor intensief industrieel gebruik tot esthetische vloeren in representatieve ruimtes. Alle vloeren bestaan uit beton, maar die in de bezoekersruimtes springen het meest in het oog. De verschillende types grintkeien zijn specifiek geselecteerd voor hun kleuren. Na het aanleggen van deze vloeren hebben we ze afgeschuurd en uitgewassen, zodat de kleuren tot leven komen.”    

Nieuwste technieken

Giel houdt vast aan een sterk gestructureerde en georganiseerde werking en maakt daarbij gebruik van de recentste materialen en technieken. “Zoals een machine voor het lasergestuurd gieten van betonvloeren. Dit zorgt voor een hoge vlakheidsklasse. Dat is een belangrijk gegeven in onder meer logistieke gebouwen met hoge stapelrekken.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details