Platform voor de bouw
Producten

Veelzijdig verwarmingssysteem voor polyvalente sportclub

_REM3391 kopiëren
Het vereiste verwarmingsvermogen voor het inflatablepark wordt geproduceerd door vier gaswandketels van 115 kW, die zijn ondergebracht in een nieuwe stookplaats.

Tekst | Tekst Tim Janssens | Beeld Remeha

30 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Intussen openden ze onder meer een indoor inflatablepark, waar jong en oud zich naar hartenlust kunnen uitleven op tal van attracties. Een performant verwarmingssysteem op basis van vier Remeha Quinta Ace-ketels zorgt ervoor dat de temperatuur in de eventhal te allen tijde aangenaam en stabiel blijft. 

De vier verwarmingsketels in de nieuwe stookplaats van Ter Eiken staan in een cascadeopstelling en hebben een heel groot modulatiebereik (20-460 kW).

Met een parcours van meer dan 100 meter lang en tal van bewegende obstakels is het inflatablepark van Ter Eiken een nieuwe hotspot voor liefhebbers van avontuurlijk amusement. Aangezien het is ingericht in een voormalige tennishal met een tentconstructie en de thermische isolatie dus niet optimaal is, was de klimatisatie een belangrijk aandachtspunt. “In samenwerking met de specialisten van Mark Belgium hebben we berekend hoeveel vermogen er nodig was om de eventhal in de winter op temperatuur te krijgen”, vertelt Johnny De Haes, zaakvoerder van installatiebedrijf De Haes en trouwe Remeha-partner. “De vereiste 460 kW wordt geproduceerd door vier Remeha Quinta Ace-gaswandketels van 115 kW, die zijn ondergebracht in een nieuwe stookplaats. Ze zullen eveneens het centrale verwarmingssysteem van een aanpalende taverne voeden (die momenteel in aanbouw is) en zullen ook instaan voor de productie van sanitair warm water (onder meer voor zes douches). Tot slot zullen de ketels ook warmte leveren voor twee luchtverhitters in de squashzalen boven de taverne.”

Grote bedrijfszekerheid

Krachtpatsers met veelzijdige en comfortabele gebruiks- en toepassingsmogelijkheden: zo omschrijft Remeha zijn Quinta Ace-gaswandketels. De vier ketels in de nieuwe stookplaats van Ter Eiken staan in een cascade-opstelling, hebben een heel groot modulatiebereik (20-460 kW) en sturen zeven watergevoede heaters van 110 kW (regime 60°-40°) in het inflatable-park aan. De eigenaar kan de pompgroepen en modules afzonderlijk aansturen met behulp van slimme, intuïtieve Remeha iSense-thermostaten en vanaf binnenkort ook met een handige, gebruiksvriendelijke app. De ketels staan rug aan rug gemonteerd op een frame, zodat ze makkelijk te onderhouden zijn. “Samen vormen ze een veelzijdig ‘totaalsysteem’ dat een grote bedrijfszekerheid garandeert. Zo wordt de geproduceerde energie zeer efficiënt aangewend en is de eigenaar verzekerd van een optimale temperatuurregeling“, besluit Johnny De Haes.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details