Platform voor de bouw
Thema's

Veelzijdige toegangscontrole vanuit één bron

Schranken-und-Schrankenanlagen
De automatische slagbomen van Hörmann hebben een breedte van maximaal 10,47 meter en zijn zowel in platte als ronde en achthoekige uitvoeringen verkrijgbaar.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Hörmann

14 september 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Hörmann beschikt over een uitgebreid gamma kwaliteitsoplossingen – van vaste, wegneembare en (half)automatische verkeerspalen en mobiele voertuigbarrières tot parkeersystemen en slagbomen – die bovendien veilig, comfortabel en vanuit één bron te besturen zijn met behulp van de BiSecur-radiotechnologie.     

Onbevoegden op afstand houden, een terrein of openbare plek afzetten, het verkeer controleren …: de mogelijke toepassingen van de Hörmann-toegangscontrolesystemen zijn legio. “Onze verkeerspalen zijn zeer populair, aangezien ze op veel verschillende manieren gebruikt kunnen worden”, klinkt het bij Hörmann. “Via individuele besturingsconcepten en de combinatie van diverse paaluitvoeringen kunnen we oplossingen op maat uitwerken. Van vaste over wegneembare tot (half)automatische verkeerspalen: er is voor ieder wat wils! Voorts maken we een onderscheid tussen de Security Line (dagelijkse toegangscontrole, inclusief versterkte verkeerspalen met een verhoogd veiligheidsniveau) en de High Security Line (beveiliging van bijzonder gevoelige gebieden met de hoogste veiligheidseisen). Al onze verkeerspalen hebben uitgebreide kwaliteits- en veiligheidscontroles doorstaan en onderscheiden zich dankzij hun compacte en flexibele montage. Bovendien kunnen ze dankzij hun discrete uiterlijk harmonieus ingepast worden in een bestaand totaalplaatje, zonder dat ze een negatieve invloed hebben op het straatbeeld.”

Van vaste over wegneembare tot (half)automatische verkeerspalen: er is voor ieder wat wils!

Niet-locatiegebonden voertuigbarrières

Een tweede blikvanger binnen het toegangscontrolegamma van Hörmann zijn de mobiele voertuigbarrières. “Onze OktaBlocks kunnen zonder verankering in de vloer worden opgesteld en kunnen dus niet-locatiegebonden worden toegepast (denk onder meer aan tijdelijke evenementen zoals dorpsfeesten, festivals of kerstmarkten), met het oog op flexibele en kostenefficiënte beveiliging.
Ze verhinderen de doorgang van voertuigen en zijn snel en eenvoudig te (de)monteren. Mocht er zich toch een botsing voordoen, dan kantelt de paal naar voren en klemt de achthoekige grondplaat met gekartelde rand zich tussen het voertuig en de rijbaan, wat een efficiënt remeffect genereert. Dankzij hun asymmetrische geometrie kunnen de OktaBlocks voertuigbotsingen uit alle richtingen opvangen. Ze kunnen in rijen of geschrankt geplaatst worden, maar in smalle straten of op voet- en fietspaden is één module vaak al voldoende.” 

Dankzij hun asymmetrische geometrie kunnen de OktaBlocks voertuigbotsingen uit alle richtingen opvangen.

Oplossingen voor langdurig parkeren

Ook voor langdurig parkeren heeft Hörmann oplossingen in huis. Denk onder meer aan automatische slagbomen, die een breedte van maximaal 10,47 meter hebben en zowel in platte als ronde en achthoekige uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Naast aanwezigheidsdetectie op basis van inductielussen zijn er nog veel meer bedieningsmogelijkheden voorhanden, zoals kenteken-
herkenning, QR-codes via een smartphone of RFID-/QR- en transponder-kaarten in combinatie met een controlepaal. Bovendien zijn alle Hörmann-slagbomen vandalismebestendig en kunnen ze naargelang de uitvoering ook voorzien worden van intelligente obstakeldetectie en optionele afstandsbesturing via een webserver. Tot slot zijn er de parkeergarage- en parkeerplaatssystemen, die betaald parkeren faciliteren. “We bieden alle onderdelen van parkeerbeheer aan vanuit één bron: van slagboominstallaties en gebruiksvriendelijke in- en uitrijposten (al dan niet met QR-/RFID- en transponderlezers) tot de bijbehorende betaalautomaten. Dankzij koppeling met een webserver is het hele parkeerplaatssysteem wereldwijd toegankelijk via een smartphone, tablet of pc (mits de juiste autorisatie) en kunnen eventuele storingen snel worden verholpen. De modulaire opbouw en het eenvoudige beheer van onze parkeersystemen zijn uiterst waardevolle troeven!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details