Platform voor de bouw
Veilig gebouwen onderhouden

Veilig gebouwen onderhouden

Het zijn kenmerken die panden gedurende vele jaren erg progressief en duurzaam laten ogen. Tenminste als alles goed wordt onderhouden. En daar wringt het schoentje weleens. Bouwheren en gebruikers beseffen maar al te goed dat er op termijn reinigings- en herstelwerkzaamheden zullen moeten gebeuren. Helaas staan ze bij het ontwerp van hun woon- of kantorencomplex zelden stil bij de concrete invulling van deze activiteiten. 

Het is een valstrik waarin de bouwheer van Waterfront niet liep. Al tijdens de ontwerpfase werd High & Safe uit Wetteren gecontacteerd met de vraag om het kantoorgebouw te voorzien van systemen die het mogelijk maken om de toekomstige onderhoudswerken veilig en efficiënt te verrichten. De onderneming ontstond in 2017 na de fusie tussen High & Safe en Heli Equipment. Ze focust op alles wat te maken heeft met ‘veilig werken op grote hoogte’. “Je vindt bij ons een ruim gamma producten die de bouwplaats, de productieruimte of het dak veiliger maken, en dit zowel in koop- als huurformule”, vertelt Wim De Baerdemaeker, accountmanager safety. “Het gaat onder meer om individuele en collectieve beschermingsmiddelen, ladders, steigers, hijsbanden, veiligheidsnetten, gevelonderhouds-
installaties en valbeveiliging op platte en hellende daken. Voor Waterfront installeerden we dakrandbeveiliging in de vorm van een 25-tal ankerpalen van het type Innotech. Verder plaatsten we op het toegankelijke gevelterras ongeveer 150 meter overhead-levenslijn van hetzelfde merk. Deze oplossing maakt het mogelijk om de ramen op een erg veilige manier te lappen. Alles werd door onze projectingenieurs uitgetekend in dwg-plannen, waarna we ook de plaatsing voor onze rekening hebben genomen. Deze liep niet
altijd over een leien dakje wegens de moeilijke toegang tot de montageplaats en de beperkte ruimte om de levenslijn te installeren. Niettemin slaagden we erin om het project binnen de vooropgestelde deadline en volgens de regels van de kunst te realiseren. Waarmee we in Waregem meteen een fraaie referentie hebben die in het oog springt!”    

OVER HIGH & SAFE (Heli group)

Je kan bij High & Safe terecht voor een uitgebreid gamma aan veiligheidsvoorzieningen voor ‘veilig werken op hoogte’ in de bouw- en industriesector, en dat in verkoop, verhuur of project-matig, inclu-sief plaatsing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details