Platform voor de bouw
Veilig padellen in Mechelen

Veilig padellen in Mechelen

Op de site van de voormalige voedingsgroothandel Huygebaert in Mechelen-Zuid verrees in 2018 recreatiepark Arenal. Initiatiefnemer (samen met groep Bremhove) en ex-Rode Duivel Tom De Sutter legt er het accent op enkele minder bekende, maar snelgroeiende sporttakken.

Op een oppervlakte van circa 6.000 vierkante meter, verdeeld over drie hallen, liet De Sutter padel-, soccer- en padbolvelden aanleggen. Daarnaast biedt Arenal ook plaats aan dodgeball-fanaten en trampolinespringers. Voor hen is onder de naam Arenal Jump een hele hal gereserveerd.

In de trampolinehal staan niet alleen traditionele trampolines opgesteld, maar ook een hindernissen-
parcours, een rodeostier en – voor een zachte landing – een grote bak met schuimblokken. Wie zelf niet springt, kan van een verfrissing genieten in de bar, met uitzicht op zowel de padelvelden als de trampolines.

arenal-2-kopieren

De meeste signalisatieborden zijn 60 cm breed en 30 cm hoog.

 

Signalisatie

Het vroegere industriële karakter is niet helemaal verdwenen. Bezoekers zien er nog altijd borden hangen met opschriften zoals ‘motor stilleggen’ en ‘verboden te roken’. Maar er hangen ook nieuwe
signalisatieborden. Daar zorgde Safety Shop (Merksem) voor, een onderdeel van de groep Tafco.

“We treden al 35 jaar op als verdeler van persoonlijke beveiligingsmiddelen”, zeggen bestuurder Jan-Bart Bormans en projectverantwoordelijke Luke Ebinger. “Intussen zijn we ook al twintig jaar actief in veiligheidssignalisatie, voor de projectmarkt en in diverse economische sectoren.” Safety Shop is dan ook niet alleen aan het werk in scholen, rusthuizen en sporthallen, maar net zo goed in ppartementsgebouwen. “En heel wat grote retailers en logistieke spelers zijn vaste klanten.”

Het contact met Arenal kwam tot stand via hoofdaannemer MBG, waarmee Safety Shop eerder ook al goed samenwerkte. “Dat was niet lang voor de geplande opening, maar bij het eerste gesprek bleek dat we op dezelfde lijn zaten. We hebben ook altijd voldoende signalisatiemateriaal in voorraad, zodat de levertijden niet voor vertraging kunnen zorgen.”

Keuzemogelijkheden

Safety Shop tekende voor de drie hallen de evacuatieplannen uit en plaatste er ook de nodige pictogrammen voor de vluchtroutes en de brandbestrijdingsmiddelen. “Daarvoor bestaan wettelijke normen – bijvoorbeeld over de grootte van de borden – en ook de eisen van de lokale brandweer wegen door”, verklaart Bormans. “Toch hebben de gebruikers heel wat keuze. Ze kunnen signalisatie laten aanbrengen in aluminium, in plexiglas en zelfs in bamboe. Arenal hield het bij de standaardversie, in stevig pvc. Dat is niet alleen het voordeligst qua prijs, het past ook bij het industriële karakter van de hallen. Bovendien is de pvc-signalisatie erg goed bestand tegen vandalisme.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details