01:06
03-09-2017

Veiligheid & bedrijfsimago, ook voor je (toekomstig) personeel!

Ondernemers die veiligheid binnen hun bedrijf zien als een kostenplaatje zonder meerwaarde – ‘veiligheid-omdat-het-moét’ – zijn ondernemers zonder toekomstvisie.

Meer dan ooit is het vandaag als bedrijf belangrijk om aan je bedrijfsimago te werken; immers, de concurrentie is groot. Het verschil maken, is de kunst. De veiligheidscultuur binnen je bedrijf speelt hierin een belangrijke rol. Een goede veiligheidscultuur, betekent ‘zorgen voor je mensen’. Een bedrijfsimago gebaseerd op waarden als betrouwbaar, snel, servicegericht en ontzorgend, levert geld op. Een dergelijk imago getuigt van duurzaamheid, van langetermijnvisie.   

Om een dergelijk imago te creëren, heb je goede mensen nodig. En goede mensen willen werken bij goede bedrijven, toch? Welke waarden zijn dan wel belangrijk voor (toekomstig) personeel? Wat hebben medewerkers nodig om hun beste beentje te willen voorzetten?

Een goed bedrijf zorgt voor haar personeel, zorgt voor een veilige werkomgeving, geeft aandacht aan zijn medewerkers. Werknemers gaan op zoek naar bedrijven met een goed imago op dat vlak. Op lange termijn, zijn dit de parameters die goede mensen aantrekken én aan boord houden. Bedrijven kunnen wel het onderste uit de kan willen halen als het om prestaties gaat (“we kunnen niet anders, de concurrentie is groot!”), maar een té hoge werkdruk blijft niet duren; mensen haken af, het is niet meer leuk. Personeelsverloop heeft een negatieve invloed op de service, de kennis binnen het bedrijf, de veiligheid, de sfeer.

Zorgen voor je personeel, betekent zorgen voor je bedrijf. Investeren in een goede veiligheidscultuur levert heel wat voordelen op: je krijgt meer gedaan van je mensen omdat ze je waarderen als werkgever omdat je voor hen zorgt, je trekt gemakkelijker nieuwe medewerkers aan, je houdt nieuwe medewerkers makkelijker aan boord, je hebt minder arbeidsongevallen en werkverzuim, je bedrijfsimago krijgt een boost waardoor je meer klanten zal aantrekken. Investeren in je mensen zal je veel meer opleveren dan je denkt.

En wanneer je als bedrijf goed zorgt voor je mensen, zullen zij ook goed zorgen voor jou. Zo simpel is dat!

Ingrid Nys

Beeld | Noa Trainings

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Ingrid Nys , Interview , Nieuws , NOA Trainings

Bouwen aan Vlaanderen partners

Casettegevel