Platform voor de bouw
Nieuws

VELUX Groep benoemt Lars Petersson als nieuwe CEO ter vervanging van David Briggs die met pensioen gaat

Hempel+-+Lars+Petersson-59-+Web_edited

1 september 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

VELUX Groep benoemt Lars Petersson als nieuwe CEO ter vervanging van David Briggs, die heeft beslist om met pensioen te gaan. Lars Petersson is momenteel voorzitter en CEO van Hempel en zal op 1 november 2022 in dienst treden bij VELUX. Anders Götzsche, CFO van VELUX zal tot dan als interim-CEO optreden.

Lars Petersson heeft ervaring als voorzitter en CEO van Hempel, een wereldwijd Deens bedrijf in de coatingindustrie gevestigd. Vóór Hempel heeft Lars Petersson topmanagementfuncties bekleed in Inwido, een ramen- en deurenfabrikant uit Zweden, en de Franse vloerenfabrikant Tarkett. Lars Petersson is sinds 2019 bestuurslid van Dovista, een bedrijf dat deel uitmaakt van de VKR Holding, net zoals VELUX.

“Lars Petersson brengt een uitgebreide waaier aan ervaring met zich mee bij wereldwijde productiebedrijven in verwante sectoren. Onder zijn leiding heeft Hempel met succes een ambitieuze groeistrategie opgestart met een duidelijke klantenfocus en een even sterk engagement om de leiding te nemen op het gebied van duurzaamheid. Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste persoon hebben gevonden in Lars Petersson om de voortdurende ontwikkeling van VELUX te leiden”, zegt Jørgen Jensen, voorzitter van de raad van bestuur van de VELUX Groep.

“Ik ben vereerd en heel tevreden dat ik de kans heb gekregen om met de VELUX Groep een stap voorwaarts te zetten. Ik werk al twee decennia in de bouwmaterialenindustrie en heb VELUX altijd bewonderd om haar krachtige merk en kwaliteit. Het bedrijf heeft een geweldige geschiedenis in het definiëren van een hele industrie met behoud van een sterk sociaal verantwoordelijkheidsgevoel. Ik kijk er echt naar uit om deel uit te maken van VELUX en om de ambities te helpen realiseren die zijn uiteengezet in de onlangs opgezette strategie om het bedrijf te laten groeien en tegelijkertijd de lat hoger te leggen om een duurzaam bedrijf te runnen”, zegt Lars Petersson.

Lars Petersson zelf is 53 jaar oud en heeft de Zweedse nationaliteit. Hij woont in de omgeving van Kopenhagen met zijn vrouw Annica, met wie hij twee volwassen kinderen heeft.

David Briggs stopt bij VELUX

Na vijf jaar aan het roer van de VELUX Groep te hebben gestaan, zal David Briggs in september aftreden als CEO. ​

“David heeft een succesvolle carrière van bijna 30 jaar achter de rug bij VELUX en onder zijn vijfjarige leiding als CEO is het succesverhaal van VELUX voortgezet en versneld. Ik vind het jammer om hem te zien vertrekken, maar respecteer volledig zijn wens om meer tijd met zijn gezin door te brengen”, zegt VELUX voorzitter Jørgen Jensen.

“Samen met de raad van bestuur en een sterk uitvoerend managementteam heeft David een boeiende strategie opgesteld die gericht is op het realiseren van aanzienlijke groei richting 2030 en echt voorop loopt op het gebied van duurzaamheid in de bouwsector. We blijven ons volledig inzetten voor de fundamenten van die strategie”, vervolgt Jørgen Jensen.

“Het was een geweldige eer en een groot voorrecht in mijn leven om VELUX te mogen leiden en dit prachtige bedrijf en al mijn bijzondere collega’s te vertegenwoordigen. Sinds 2018 hebben we resultaten bereikt waar we allemaal trots op mogen zijn, resultaten die veel verder gaan dan wat velen voor mogelijk hielden. En dat dankzij de inzet van mijn collega’s, maar ook van onze partners, onze leveranciers en natuurlijk onze klanten”, zegt CEO David Briggs.

“Ik geloof echt dat het beste nog moet komen voor VELUX, zoals uiteengezet in de bedrijfsstrategie die we in 2021 hebben opgezet en die nu al sterke resultaten begint te tonen. Het is moeilijk om weg te lopen van iets waar ik van hou en waar ik zoveel in geloof. Maar ik voel dat de tijd rijp is voor mij en voor mijn gezin. Met een sterke raad van bestuur, gesteund door historische aandeelhouders van VELUX, twijfel ik er niet aan dat VELUX zal blijven groeien en de komende jaren waarschijnlijk de beste onderneming in bouwmaterialen ter wereld zal blijven”, vervolgt David Briggs.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details