Platform voor de bouw
Onderwijs

Verfijnde binnenafwerking ondersteunt onderwijsfilosofie

D1496_GBS-Zelem19
Doorlopende houten kastenwanden met opbergvakken, ingewerkte kapstokken, zitbankjes en ronde kijkgaten scheiden de kleuterklassen van de gang.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | dbv architecten

24 januari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bij de uitbreiding van GBS Op Dreef is erg veel aandacht besteed aan de interieurinrichting en -afwerking. Binnen en buiten moesten zo veel mogelijk in elkaar overvloeien en de beschikbare ruimte moest optimaal benut worden. Een kolfje naar de hand van de firma Poels, die een regelrechte thuismatch speelde. De hoofdzetel van het afwerkingsbedrijf is namelijk ook gevestigd in Zelem en dat bood alleen maar voordelen bij de uitvoering van dit fraaie maatwerkproject.

Frisse geel- en groentinten, tal van houtaccenten, fijnzinnig maatmeubilair en dito binnenschrijnwerk …: dbv architecten had een specifiek interieurconcept voor ogen toen het de nieuwbouw van GBS Op Dreef ontwierp. Aan Poels om alles van a tot z in de praktijk te brengen. “Hoofdaannemer Schoofs had nog nooit met ons samengewerkt, maar kwam te weten dat wij gespecialiseerd zijn in de totaalafwerking van gebouwen”, legt algemeen directeur David Saenen uit. “Ook in de nieuwbouwvleugel van GBS Op Dreef hebben we het volledige plaatje voor onze rekening genomen en hebben we dus de hele binnenschil op maat gerealiseerd: van vloeren, wanden en plafonds over binnenschrijnwerk en vast meubilair tot schilder- en pleisterwerken. Hoewel het relatief gezien een kleinere opdracht was voor ons, is het toch een referentie om fier op te zijn. Je krijgt immers niet elke dag de kans om uit te blinken in eigen gemeente.”

“We hebben de hele binnenschil op maat gerealiseerd: van vloeren, wanden en plafonds over binnenschrijnwerk en vast meubilair tot schilder- en pleisterwerken”, zegt David Saenen.

Puur maatwerk

Ingemaakte kasten, speciale deuren, kitchenettes die geïntegreerd zijn in houten kastgehelen, plafonds die de akoestiek bevorderen …: alles is tot in de puntjes afgewerkt. Doorlopende houten kastenwanden met opbergvakken, ingewerkte kapstokken, zitbankjes en ronde kijkgaten scheiden de kleuterklassen van de gang. “We zijn van een wit blad begonnen, dus alles was puur maatwerk”, benadrukt David Saenen. “Als nevenaannemer zaten we meteen op dezelfde golflengte als de bouwheer, de architect en de hoofdaannemer. We hebben dit dossier opgevat als een echte samenwerking en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want de afwerkingsgraad lag erg hoog. Dat we dit project in volle coronaperiode moesten uitvoeren, maakte het extra uitdagend. Gelukkig bevond onze productieafdeling zich op een kilometer van de werf, dus dat vormde een zeer waardevolle troef. Zo konden we letterlijk en figuurlijk ‘à la minute’ werken. Bovendien was de samenwerking met de bouwheer, de architect en de hoofdaannemer ronduit schitterend. Het eindresultaat voldoet volledig aan de verwachtingen. De welgemeende complimenten van het stadsbestuur en de school doen ons erg veel deugd!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details