Platform voor de bouw
Vernieuwend in daklichtsystemen
Lamilux maakt glasdaken op maat van een project mogelijk. (Beeld: Bernd Hartung)

Vernieuwend in daklichtsystemen

Lamilux is een Duitse specialist in daklichtsystemen voor platte daken. Tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk stelde het bedrijf drie nieuwe concepten voor die de architecturale en technische mogelijkheden voor dakvensters en glazen daken aanzienlijk vergroten.

De producten van Lamilux zijn volledig van Duitse makelij. De glazen daklichtsystemen kunnen uitstekende isolatiewaarden voorleggen en zijn een meerwaarde voor een moderne, duurzame en energiezuinige architectuur. Op ARCHITECT@WORK stelde de Duitse fabrikant drie nieuwe concepten voor. Zo is er het platdakvenster FE 3°. “Platdakvensters zijn multifunctioneel en bieden een optimale lichtinval”, zegt Geert Vervaeck, sales representative Belgium. “Bovendien zijn ze ook energie-efficiënt. De FE 3° kreeg een nieuw kader met een naadloze overgang tussen het aluminium kozijn en het glas. Het glas wordt erin gekleefd en heeft een hellingshoek van drie graden, waardoor water en vuil er probleemloos aflopen. Voor daken die reeds een kleine helling hebben, zijn deze ook verkrijgbaar in een vlakke versie.”

In primeur tijdens ARCHITECT@WORK: Glass Skylight F100 Circular.

Oog voor design

Daarnaast introduceerde Lamilux ook de Glass Skylight F100 Circular, een ronde uitvoering van het glazen dakraam. “Dit draagt bij tot de architec-turale charme van een gebouw en biedt ook uitstekende energiewaarden. Zo combineert het dakraam energiezuinigheid en een modern design. Door het innovatieve gebogen frame en scharniersysteem is het geschikt voor alle types gebouwen. Ook met ingebouwde/verborgen motor voor ventilatie”, zegt Geert Vervaeck. 

Tot slot maakt Lamilux ook volledige glasdaken per project technisch en esthetisch mogelijk. Zowel het glas als de profielen worden dan op maat geproduceerd. “We streven er steeds naar om met vernieuwende concepten uit de hoek te komen. Dat doen we door ook onze bestaande systemen te blijven ontwikkelen. Onze glasdaken zijn daar het perfecte voorbeeld van. Ze zijn voortaan ook beschikbaar met dieper gelegen opengaande delen, alsook met een brandweerstand REI 30 en 60”, besluit Geert Vervaeck.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details