Platform voor de bouw
Vernuftige toegangscontrole optimaliseert veiligheid en ruimtelijke benutting
Club Brugge koos ervoor om in zijn trainingscentrum met SALTO-sloten te werken omdat ze te activeren zijn met behulp van een smartphone.

Vernuftige toegangscontrole optimaliseert veiligheid en ruimtelijke benutting

Als specialist in de ontwikkeling en implementatie van inventieve toegangscontrolesystemen stelt SALTO Systems bouwheren, eigenaars en gebouwbeheerders perfect in staat om te bepalen en te monitoren welke personen welke ruimtes (mogen) betreden. Met zowel bekabelde systemen als sloten op batterij kan SALTO Systems een innovatieve oplossing bieden voor elke situatie.  

SALTO Systems is al twintig jaar gespecialiseerd in toegangscontrole. Het Spaanse bedrijf onderscheidt zich op de beveiligingsmarkt door zowel met bekabelde sloten als sloten op batterij te werken én in te zetten op server- én cloudbased systemen. “Dankzij ons uitgebreid gamma kunnen we elk project aan, van heel grote gebouwen met duizenden deuren tot huistoepassingen”, vertelt Eric Beling, accountmanager bij SALTO Systems. Dat het portfolio van SALTO Systems zeer verscheiden is, blijkt uit onderstaande casestudies.

Dankzij het SALTO-systeem is de toegang tot het materiaalhok beperkt tot enkele medewerkers.

Trainingscentrum Club Brugge

In het Belfius Basecamp, het trainingscentrum van Club Brugge in Knokke, is alles aanwezig: voetbalvelden, kleedkamers, een fitnessruimte, een restaurant … Het centrale gebouw wordt 24/7 gebruikt door mensen met de meest diverse profielen. Club Brugge koos ervoor om met SALTO-sloten te werken omdat ze met de smartphone te activeren zijn. Medewerkers en spelers hebben geen sleutel of badge nodig, ze hoeven enkel een app op hun smartphone te installeren. Dankzij het uiterst gebruiksvriendelijke onlineplatform van SALTO is het mogelijk om per gebruikersgroep profielen aan te maken en deuren toe te kennen. 

In een trainingscentrum van een voetbalclub is het materiaalhok het grootste heiligdom, omdat daar de uitrusting van de spelers ligt. Dankzij het SALTO-systeem is de toegang beperkt tot enkele medewerkers – zelfs de voorzitter van Club Brugge heeft er geen toegangsrechten. De beveiliging van de hotelkamers gebeurt ook via de app. Er is geen speciaal hotelsysteem nodig dat in- en uitchecken mogelijk maakt. Zelfs op het voetbalveld bewijzen de SALTO-sloten hun meerwaarde. Trapt een speler per ongeluk een bal over de omheining van het sportcomplex? Via een drukknop kan een poort geopend worden, die in het SALTO-platform zo geprogrammeerd is dat ze 4 minuten openblijft.

In de West-Vlaamse gemeente Ichtegem zijn de voornaamste gemeentelijke gebouwen overgeschakeld van een traditioneel sleutelsysteem naar SALTO-sloten met badge.

Gemeentelijke gebouwen Ichtegem

Ook in gemeentehuizen, waar iedereen vrij binnen en buiten loopt, is veiligheid van groot belang. In de West-Vlaamse gemeente Ichtegem zijn de voornaamste gemeentelijke gebouwen overgeschakeld van een traditioneel sleutelsysteem naar SALTO-sloten met badge. De ervaring was dat sleutels soms verdwijnen, waardoor de veiligheid niet meer kon worden gewaarborgd. Met badges is dat anders. Als een badge verdwijnt, kun je ze meteen blokkeren. Sloten vervangen hoeft niet en je kunt meteen een nieuwe badge aanmaken. Daarnaast kun je precies bepalen wie met zijn of haar badge toegang heeft tot welke gebouwen en lokalen.

In het UZA is het belangrijkste doel van de SALTO-sloten de toegang tot personeels- en patiëntenzones van elkaar te scheiden. (Beeld: Wim Vanderwegen)

UZA Antwerpen

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) is meer dan 110.000 m² groot. In het gigantische gebouwencomplex zijn vandaag bijna tweeduizend deuren uitgerust met een SALTO-slot. De ambitie is om de komende jaren alle deuren – nog eens meerdere duizenden exemplaren! – uit te rusten met SALTO-sloten. Het belangrijkste doel van de SALTO-sloten is de toegang tot personeels- en patiëntenzones van elkaar te scheiden. De SALTO-sloten werden zowel op deuren als op laden en kasten geplaatst.

Met de SALTO-software kan het UZA toegangsrechten toekennen en nagaan wie in welk lokaal is geweest. Het ziekenhuis gebruikt zowel online- als offlinesloten. De installatie van onlinesloten gebeurt op plaatsen waar het UZA verse data van gebruikers wil krijgen. Onlinesloten zijn bijvoorbeeld zeer nuttig voor zones zoals labo’s, waar het absoluut nodig is om meteen te kunnen zien wie in welke ruimte is geweest.

De gegevens van ieder nieuw personeelslid worden door de personeelsdienst ingegeven in een systeem dat gelinkt is aan SALTO. Het personeelslid krijgt automatisch de juiste toegangen toegekend. De SALTO-sloten zijn ook gesynchroniseerd met andere software, zoals het facilitair beheersysteem. Daardoor krijgen interne en externe diensten automatisch een melding wanneer er een herstelling nodig is.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details