Platform voor de bouw
Producten

Vernuftige toegangscontrole optimaliseert veiligheid en ruimtelijke benutting

wilink

28 januari 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Veiligheid is een topprioriteit in hedendaagse gebouwen, en dus is performante toegangscontrole zeker geen overbodige luxe. Als specialist in de ontwikkeling en implementatie van inventieve toegangscontrolesystemen stelt SALTO Systems bouwheren, eigenaars en gebouwbeheerders perfect in staat om te bepalen en te monitoren welke personen welke ruimtes (mogen) betreden. Dat er achter de gebruiksvriendelijke SALTO-toepassingen vaak zeer inventieve technologie schuilgaat, bewijzen volgende casestudies.

RHIZO 

RHIZO Katholieke Scholengroep omvat tien scholen die verschillende soorten onderwijs aanbieden. Om de toegang tot de verschillende gebouwen te stroomlijnen, maakt RHIZO al een tijdje gebruik van elektronische toegangscontrole van SALTO Systems. Drie scholen werken nog met de iButton-systemen (waarvan er twee wél al compatibel zijn met de webbased SALTO ProAccess Space-software), en de rest doet een beroep op de Mifare-technologie. Het resultaat: flexibele toegangsrechten voor het personeel, dat vaak in meerdere vestigingen actief is, gecontroleerde toegang voor externe partijen of verenigingen die gebruikmaken van de sporthal (op basis van tijdelijke badges) en permanente badges voor het onderhoudspersoneel en de techniekers, die niet langer heelder sleutelbossen moeten meezeulen. Een handig extraatje zijn de online deuren, die vanop afstand te bedienen zijn. Dankzij de registratie van alle activiteiten kan er via de software nagegaan worden wie welke ruimte betreden heeft – zeer nuttig in het geval van incidenten. Bovendien is de toegangscontrole overal subtiel ingepast via XS4 One-beslagen, paniekbalken aan de nooduitgangen en een wandlezer aan de schuifpoort.

In de verschillende schoolgebouwen van RHIZO in Kortrijk is elektronische toegangscontrole intussen een vaste waarde.

Wilink

Zelf beslissen wie op welke tijdstippen toegang krijgt tot bepaalde kantoren en problemen op het vlak van toegangscontrole oplossen met één simpele muisklik: dat waren de voornaamste redenen voor Wilink om te opteren voor het cloud-based Salto KS-systeem. Aangezien het facility management voor de 23 kantoren centraal wordt aangestuurd, moet het systeem tegen eind 2019 in alle vestigingen geïnstalleerd zijn. Iedere medewerker krijgt een gepersonaliseerde badge met een eigen gebruikersprofiel, dat op basis van de instructies van de office manager bepaalt wanneer (overdag of permanent) en waar (in welke kantoren) hij of zij toegang krijgt. De beheerders van het systeem kunnen in real time nagaan waar en wanneer iemand binnen of buiten gaat, zodat eventuele problemen makkelijk vanop afstand op te lossen zijn.

Op de ‘gewone’ deuren binnen de afdelingen van AZ Sint-Maarten zijn 1.600 SALTO XS4-offlinesloten geïnstalleerd, die tevens op het beheersysteem zijn aangesloten.

Chirec

Dankzij een combinatie van bedrade deuren (online) en draadloze digitale sloten (offline) loopt ook de toegangscontrole in het nieuwe Chirec-ziekenhuis van een leien dakje. Geen overbodige luxe, want met maar liefst 5.400 deuren voor 104.000 m² medische diensten dient het nieuwe zorgcomplex zich aan als een zeer complexe en dus uiterst kwetsbare omgeving. Meer dan tweeduizend deuren zijn uitgerust met slimme toegangscontroleapparaten, die eenvoudig te bedienen zijn via een badge. SALTO Systems wist deze vernuftige oplossing volledig te integreren in het bestaande toegangscontrolesysteem, zodat het ziekenhuispersoneel dezelfde badges kon blijven gebruiken. Enkel de ziekenhuiskamers en de badkamerdeuren zijn nog uitgerust met een klassiek slotsysteem. 

AZ Sint-Maarten

In het nieuwe AZ Sint-Maarten in Mechelen zorgt de integratie van offlinesystemen van SALTO Systems in het SiPass-platform van Siemens ervoor dat het complex volledig voldoet aan de opgelegde accreditatienormen. Op alle toegangsdeuren van de verschillende afdelingen en enkele kritische lokalen zijn ‘online readers’ van Siemens geplaatst – een vierhonderdtal in totaal. Daarnaast zijn er op de ‘gewone’ deuren binnen de afdelingen 1.600 SALTO XS4-offlinesloten geïnstalleerd, die tevens op het beheersysteem zijn aangesloten. Andere offlinesystemen van SALTO beveiligen tweeduizend lockers en zeshonderd eenheden verpleegkundig meubilair.     

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details