Platform voor de bouw
Verticale circulatie in tijden van een pandemie
De gratis app ‘my Port Public’ gidst iedereen in publieke gebouwen op de meest efficiënte manier (en zonder iets aan te raken) naar zijn/haar bestemming.

Verticale circulatie in tijden van een pandemie

Toch is een veelvuldige reiniging geen garantie op absolute veiligheid. Het R&D-team van Schindler schakelde een versnelling hoger en ontwikkelde in een recordtijd acht innovatieve oplossingen om liften en roltrappen hygiënisch, veilig en in alle comfort te kunnen blijven gebruiken.

De ‘Schindler ElevateMe’ is een mobiele app waarmee gebruikers liften kunnen oproepen en de gewenste stopplaats kunnen ingeven.

De ‘Schindler ElevateMe’ is een mobiele app waarmee gebruikers liften kunnen oproepen en de gewenste stopplaats kunnen ingeven. Het volstaat om met de smartphone de QR-code van de lift te scannen. Handig en vooral hygiënisch omdat de bediening van de lift volledig ‘handsfree’ gebeurt. Hoe minder fysiek contact, hoe minder risico op besmetting met COVID-19 (of andere virussen en bacteriën). Vanuit dezelfde optiek werd de ‘Schindler CleanCall’ ontwikkeld. “Deze oplossing vervangt de bedieningsknoppen door sensoren. Gebruikers kunnen de stopplaats kiezen door hun hand op ongeveer 3 centimeter van het paneel te houden. Interessant is dat dit
systeem gemakkelijk in bestaande liften kan worden geïnstalleerd”, zegt Wim Stockx, NI Sales-Marketing & Product Manager. “Hetzelfde geldt voor de ‘Schindler CleanCover’, een antibacteriële film die op de drukknoppen, maar ook op de vloer en/of wanden van liften kan worden aangebracht. Deze oplossing laat geleidelijk aan antibacteriële agentia los op de oppervlakte. Deze neutraliseren schadelijke agentia, waardoor de ruimte flink wat hygiënischer wordt. Op zich is deze film onvoldoende om de strijd tegen COVID-19 aan te gaan. In dit kader is het grote voordeel vooral dat er efficiënter en sneller kan worden gereinigd met desinfecterende producten.”

De ‘Schindler CleanCall’ vervangt de bedieningsknoppen door sensoren.

Desinfecteren met licht

Wie helemaal op veilig wil spelen, kan kiezen voor de ‘Schindler UV CleanCar’. “De meeste mensen associëren desinfectie met toxische chemicaliën of schrobben met zeep”, aldus Wim Stockx. “Weinigen weten dat met een bepaald type licht eenzelfde en wellicht nog beter resultaat kan worden bereikt. Ons R&D-team ontwikkelde een innovatief systeem dat UV-C ultraviolet licht gebruikt om bacteriën en virussen in liften te vernietigen. Omdat dergelijk licht schadelijk is voor de mens, moet het met de nodige omzichtigheid worden
aangewend. Ons systeem is 100 % veilig dankzij de toepassing van drie fail-safe sensoren die menselijke aanwezigheid detecteren. Op die manier treedt het licht enkel in werking op momenten dat de liften volledig leeg zijn. Dezelfde technologie gebruiken we trouwens in ‘Schindler Ultra UV’, onze innovatie om de bewegende leuningen van roltrappen en rolpaden te desinfecteren.” 

Dankzij de ‘Schindler UV CleanCar’ worden bacteriën en virussen in liften vernietigd door middel van UV-C-technologie.

Respecteren van social distance

Een belangrijk wapen in de strijd tegen COVID-19 is luchtverversing. In liften wordt in normale omstandigheden voldoende frisse lucht aangevoerd wanneer de deuren zich openen. “Vandaag volstaat dat niet meer, zeker in gebouwen met een intensieve verticale circulatie”, aldus Wim Schindler. “Daarom hebben we de ‘Schindler UV CleanAir’ ontwikkeld: een specifiek luchtverversingssysteem voor liften. Deze oplossing combineert UV-C-technologie met een speciaal ontwikkelde filter. Het elegante ontwerp laat zich naadloos in elke lift integreren. Een andere nieuwigheid is de ‘Schindler CleanSpace’. Om de vereiste social distance te garanderen, mogen slechts één tot een paar mensen tegelijkertijd de lift nemen. Met onze oplossing kan je niet alleen de laadcapaciteit verkleinen, de ‘CleanSpace’ zal ook niet meer op andere niveaus stoppen wanneer de maximumcapaciteit bereikt is.” Tot slot werkte Schindler zijn fameuze Port Technology verder uit met ‘my Port Public’. Deze gratis app gidst iedereen in publieke gebouwen op de meest efficiënte manier (en zonder iets aan te raken) naar zijn/haar bestemming. “Graag zetten we ook nog onze samenwerking met Bringme in de kijker”, besluit Wim Stockx. “In combi-natie met het veilige liftverkeer kan je met deze virusbestendige pakjes- en boodschappendienst het traject in je gebouw bijna volledig virusvrij afleggen, vanaf de inkom tot het appartement in kwestie. Hiermee worden twee vliegen in één klap geslagen: een contactloze levering en daarna veilig – al dan niet contactloos – met de lift naar boven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details