Platform voor de bouw
Verticale gevelbekleding laat alle architecturale opties open
Binnen en buiten lopen in elkaar over, met als blikvanger de verticale aluminium gevelbekleding die naast de voordeur doorloopt in de inkomhal.

Verticale gevelbekleding laat alle architecturale opties open

De beperkte gevelbreedte weerhield de bouwheer en architect van deze nieuwbouwwoning in Ieper er niet van om resoluut de kaart van ‘openheid’ te trekken. Samen met de speelse combinatie van verticale Renson Linarte-profielen in de zwart-witte gevel leverde dit een uniek ontwerp op.

“Een moodboard hielp ons op weg naar een ‘open’ ontwerp dat evenzeer warmte en rust uitstraalt”, blikt architecte Nele Delva (Trant-Architecten) terug. Binnen en buiten lopen in elkaar over, met als blikvanger de verticale aluminium gevelbekleding die naast de voordeur doorloopt in de inkomhal. De ingewerkte ledverlichting versterkt dat én zorgt ook mee voor een speels element in de strakke façade.

Strak en toch speels

Wat het ontwerp dat tikkeltje extra cachet geeft, is volgens Nele Delva de combinatie van verschillende verticale profielen. Met de individuele Linarte-profielen kan je als architect namelijk je creativiteit de vrije loop laten. Het resultaat is een uniek wildverband van ‘Even’- en ‘Block’-profielen – die laatste zowel in de 16 mm als 30 mm diepe versie. “We zijn heel tevreden met onze keuze voor de Linarte-gevelbekleding”, klinkt het bij bewoners Dieter en Anne-Sophie. Maar naast het esthetische aspect, was het vooral ook de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van de aluminium gevelbekleding die hen over de streep trok.

Renson – stand 6 – www.renson.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details