Platform voor de bouw
Nieuws

Verticale gevelbekleding laat alle architecturale opties open

privewoning_ieper_linarte_random_56916 kopiëren
Binnen en buiten lopen in elkaar over, met als blikvanger de verticale aluminium gevelbekleding die naast de voordeur doorloopt in de inkomhal.

Tekst | Renson

Beeld | Renson

6 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De beperkte gevelbreedte weerhield de bouwheer en architect van deze nieuwbouwwoning in Ieper er niet van om resoluut de kaart van ‘openheid’ te trekken. Samen met de speelse combinatie van verticale Renson Linarte-profielen in de zwart-witte gevel leverde dit een uniek ontwerp op.

“Een moodboard hielp ons op weg naar een ‘open’ ontwerp dat evenzeer warmte en rust uitstraalt”, blikt architecte Nele Delva (Trant-Architecten) terug. Binnen en buiten lopen in elkaar over, met als blikvanger de verticale aluminium gevelbekleding die naast de voordeur doorloopt in de inkomhal. De ingewerkte ledverlichting versterkt dat én zorgt ook mee voor een speels element in de strakke façade.

Strak en toch speels

Wat het ontwerp dat tikkeltje extra cachet geeft, is volgens Nele Delva de combinatie van verschillende verticale profielen. Met de individuele Linarte-profielen kan je als architect namelijk je creativiteit de vrije loop laten. Het resultaat is een uniek wildverband van ‘Even’- en ‘Block’-profielen – die laatste zowel in de 16 mm als 30 mm diepe versie. “We zijn heel tevreden met onze keuze voor de Linarte-gevelbekleding”, klinkt het bij bewoners Dieter en Anne-Sophie. Maar naast het esthetische aspect, was het vooral ook de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van de aluminium gevelbekleding die hen over de streep trok.

Renson – stand 6 – www.renson.eu

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details