Verwarmingsspecialist toont installateurs de toekomst
01:24
28-06-2019

Verwarmingsspecialist toont installateurs de toekomst

Tijdens de eerste maand van de lente organiseerde Remeha in verschillende Vlaamse steden het event ‘Remeha to the Future’. De specialist in verwarmingsoplossingen stelde er niet alleen zijn recentste technologische hoogstandjes voor, maar blikte op een ludieke en ontspannen manier terug op het recente verleden en vooruit op wat ons in de nabije toekomst te wachten staat.

Remeha wilde hiermee vooral de installateurs aanspreken. In de snel evoluerende maatschappij wordt van hen verwacht dat ze op veel vragen het juiste antwoord kunnen geven. Een oude verwarmingsketel herstellen of meteen in een nieuw, zuiniger exemplaar investeren? Wanneer is een traditionele verwarmingsketel op aardgas het voordeligst en wanneer een warmtepomp? En hoe zit het met waterstof?

Verwarmingsspecialist toont installateurs de toekomst

“Wij willen onze toekomstvisie en ervaring op het vlak van duurzaamheid – zowel de pro’s als de contra’s – delen met de installateurs”, zegt managing director Christophe Leroy. “Want in het licht van alle veranderingen die nu plaatsvinden, zijn zij belangrijke spilfiguren voor de vergroening van de woningmarkt.” Momenteel is de verwarming van gebouwen en water in België goed voor ongeveer een derde van de CO2-uitstoot. Een doorgedreven keuze voor de gepaste duurzame oplossing kan dit volume verminderen.

Hele plaatje moet kloppen

Die gepaste oplossing is niet altijd en overal dezelfde. “Het hele plaatje moet kloppen”, zegt Didier Van Damme, commercieel verantwoordelijke voor de warmtepompen. “Ook de gedragsgewoonten van de bewoners spelen mee. Soms is een gasketel de voordeligste oplossing, soms een warmtepomp.”

Verwarmingsspecialist toont installateurs de toekomst

Toelichting bij de werking van Remeha’s webconfigurator.

 

In Antwerpen vond het event plaats in Kinepolis. Het ontspannen gedeelte bestond er uit een film met een overzicht van de digitale revolutie sinds de jaren 80, met een knipoog naar de filmreeks Back to the Future. Bovendien konden de aanwezigen zich laten fotograferen in de echte (?) DeLorean uit de film. Tussen de film en de voorstelling van de nieuwste Remeha-producten (inclusief toelichting bij de webconfigurator) door kregen ze de gelegenheid om een exclusieve blik achter de schermen van Kinepolis te werpen.

Gepersonaliseerd en geactualiseerd

Verwarmingsspecialist toont installateurs de toekomst

Fotosessie met de DeLorean.

 

Remeha biedt installateurs voortaan ook een gepersonaliseerde WordPress-gebaseerde website aan. Het ging daarvoor in zee met een gespecialiseerd informaticakantoor. Het is een ‘open’ aanbod, dus de installateurs die erop ingaan behouden hun zelfstandigheid. Ze mogen er zelfs de producten van andere fabrikanten waarmee ze samenwerken op vermelden. Remeha zorgt er wel voor dat het eigen aanbod permanent geactualiseerd wordt op deze websites, zonder dat de betrokken installateur er iets voor moet doen.   

Tekst: Koen Mortelmans   
Beeld: Remeha

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan Vlaanderen partners

Veiligheidspaviljoen wordt kunstwerkBrandweer Antwerpen-Zuid kiest voor houtbouw