Platform voor de bouw
Vier architectenbureaus zorgen voor mooie diversiteit in afwerking
Bivelenhof is een van de grootste woonontwikkelingen ooit in Bilzen en omstreken.

Vier architectenbureaus zorgen voor mooie diversiteit in afwerking

In Bilzen is onlangs fase 2 van woonproject Bivelenhof begonnen. Het werd versneld opgestart omdat fase 1 een overdonderend succes was. De 21 bouwgronden zijn uitverkocht en bijna alle woningen en appartementen kregen al een nieuwe eigenaar. De komende vijftien jaar zullen hier nog eens meer dan 250 woningen verrijzen.  

De meeste nieuwe inwoners zijn afkomstig van Bilzen zelf, maar ook uit omliggende gemeenten is er interesse. Want Bilzen slaat aan als attractieve, economische groeiende stad in het hart van de Euregio, met ondertussen iets meer dan 30.000 inwoners. Het is momenteel een trekpleister voor zowel jongeren als jongeren-van-geest, waar echt ‘alles’ aanwezig is: trendy winkels, gezellige restaurants, veel activiteiten en evenementen, onder meer op de bekende culturele site Landcommanderij Alden Biesen. Bovendien is het woonaanbod op de huur- en koopmarkt schaars, terwijl de vraag alsmaar toeneemt.

“We leveren steevast zeer proper en fatsoenlijk werk”, zegt Jelle Moeskops.

Nieuwbouw rond groenzone

Bivelenhof is ondertussen een van de grootste woonontwikkelingen ooit in Bilzen en omstreken geworden. De mix van woningen, bouwgronden en appartementen spreekt zowat iedereen aan, zeker in combinatie met de tussenliggende open ruimte. Maar liefst 40 % van het binnengebied is groenzone, aangekleed met speeltuinen, wandelpaden en zitbanken. Een extra troef is de aantrekkelijke groene omgeving van recreatiegebied De Katteberg, met haar imposante visvijvers en mooie wandelroutes. De gebouwen zelf werden ontworpen door niet minder dan vier gerenommeerde lokale architectenbureaus: Architectenburo Bart Stevens, Verjans Pieter Architecten, Buntinx-Pyncket architecten en Mamu Architects. 

De ramen, deuren en profielen zijn van de hand van Peter Moeskops bvba uit Ravels.

Perfect product en tevreden klant    

De ramen, deuren en profielen zijn van de hand van Peter Moeskops bvba uit Ravels. Deze firma is al tientallen jaren een begrip bij aannemers en particulieren voor het realiseren van nieuwbouw- en verbouwprojecten. Ze staat garant voor kwalitatief zeer goede ramen aan een correcte prijs en snelle levering. Daarnaast beschikt Peter Moeskops over een zeer uitgebreid assortiment. De jarenlange ervaring van het familiebedrijf in het produceren en plaatsen van ramen zorgt voor een stevige kennis van zaken. Zo komen ze samen met hun vele klanten tot de beste oplossing voor elk project, zowel particulier en industriebouw als appartementencomplexen. Ook binnenbeglazing is een kolfje naar hun hand. Ze beschikken bovendien over een eigen atelier waar de ramen zorgvuldig en op maat geassembleerd worden. Resultaat: een perfect product en een tevreden klant. 

De mix van woningen, bouwgronden en appartementen spreekt zowat iedereen aan, zeker in combinatie met de tussenliggende open ruimte.

Verschillende wensen en noden

Zaakvoerder Jelle Moeskops: “We werden door Bouwbedrijf Janssen uit Mopertingen vanaf het prille begin bij de besprekingen over het Bivelenhof-project betrokken. Het is niet de eerste keer dat we worden aangeschreven door deze aannemer. Ze weten dat we zeer proper en fatsoenlijk werk leveren. We houden ook van projecten waar we meteen een begin en einde aan zien. Aan fase 1 hebben we zo’n anderhalf jaar werk gehad. We stonden in voor alle ramen, deuren, profielen en aanverwanten. Het speciale aan dit project was ongetwijfeld dat er vier architecten bij betrokken waren. Dat komt er concreet op neer dat ze allemaal andere wensen en noden hebben. Dat kon gaan van verschillende kleuren over krukken en materialen tot het al dan niet plaatsen van screens op de ramen. Een zeer boeiend en vooral succesvol project. Alles was in geen tijd van eigenaar gewisseld en fase 2 werd dankzij het eerdere succes versneld opgestart.”    

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Matexi (Waregem), Vestio (Hasselt) en WAGE (Bilzen)
  • Architect Architectenburo Bart Stevens (Hasselt), Verjans Pieter Architecten (Hoeselt), Buntinx-Pyncket Architecten (Alken), Mamu Architects (Hasselt) en Drieskens & Dubois Architecten (Hasselt)
  • Hoofdaannemer(s) Bouwbedrijf Janssen (Mopertingen)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details