Platform voor de bouw
Vier redenen waarom afwatering telt

Vier redenen waarom afwatering telt

Het verwijderen van vetten, oliën en smeervet (FOG, fats, oils & grease) heeft een directe impact op het functioneren van een afwateringssysteem. Maar waarom is het nu zo belangrijk om FOG en afvalwater goed onder controle te houden in een productieruimte of keuken?

Verstopte leidingen zijn uit den boze in een keuken of productie.

1. Verstopte leidingen

Is er regelmatig sprake van verstoppingen in een leidingsysteem en afwatering? Dan stapelt er zich hoogstwaarschijnlijk FOG en ander voedselafval in op. Dit brengt de hygiëne in gevaar, resulteert in kostbaar tijdverlies en kan zelfs leiden tot een volledige stilstand van een productie. Ze kunnen ook andere vormen van schade veroorzaken.

De brede waaier aan hygiënisch ontworpen afwateringssystemen is volledig reinigbaar, met een betere hygiëne en lagere schoonmaakkosten als resultaat.

2. Welzijn van medewerkers

Verstopte leidingen verhinderen dat het afwateringssysteem het afvalwater uit de productie kan afvoeren naar het rioleringsnetwerk. Hierdoor kunnen natte en vettige zones op de vloer ontstaan, wat de kans op slipgevaar verhoogt. Door de vetafscheider goed te dimensioneren en te ontwerpen, terugslagkleppen te plaatsen en indien nodig een pompstation te installeren, kan er geen vervuild water terug naar de productie of keuken stromen. ACO garandeert bovendien dat elk vetafscheidingssysteem veilig, makkelijk te bedienen en proper is, zodat de productie of keuken een aangename werkomgeving blijft voor medewerkers.

De productie of keuken moet in de eerste plaats een aangename werkomgeving blijven voor medewerkers.

3. Vervelende geurtjes

Een efficiënt systeem voor vetafscheiding en afwatering zal voorkomen dat er zich FOG kan opbouwen in de leidingen en de afwatering. Daardoor worden ook die onaangename geurtjes vermeden die vervelend zijn voor medewerkers of – afhankelijk van de locatie van de productie of keuken – aanwezige klanten.

Elk vetafscheidingssysteem is veilig, makkelijk te bedienen en proper.

4. Schoonmaak- en gerelateerde kosten

Kruipt er veel tijd in de schoonmaak? Is het volume aan water en reinigingsproducten wel evenredig met het formaat en het type van de productieruimte? Om de operationele kosten tot een minimum te herleiden, zijn de ACO- vetafscheidingsinstallaties ontworpen om schoonmaakkosten en de productie- stilstand die ermee gepaard gaat te beperken. Ze zijn bijzonder kosten-efficiënt te bedienen en te onderhouden. De brede waaier aan hygiënisch ontworpen afwateringssystemen is specifiek ontwikkeld om volledig reinigbaar te zijn, met een betere hygiëne en lagere schoonmaakkosten als resultaat.

Er zijn verschillende vetafscheidingsinstallaties mogelijk, die tegemoetkomen aan verschillende eisen van een bedrijf.

Hoe vetafscheiding aanpakken?

Er zijn verschillende vetafscheidingsinstallaties mogelijk, die tegemoetkomen aan verschillende eisen van een bedrijf, ongeacht of het over een grote of een kleine productieruimte of keuken beschikt. ACO voorziet in vetafscheiders conform EN1825, die volledig compatibel zijn met ACO-afvoergoten, -kanalen en -leidingproducten. Daarnaast staat er een team van technische ontwerpspecialisten klaar om het juiste advies te geven, zodat er een oplossing op maat van de productie en keuken in kwestie kan worden ontwikkeld.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details