Villa Voortman

Met een benutbare oppervlakte van 12.500 m² is er ruimte voor 66 ruimte assistentiewoningen en een woonzorgcentrum met zestig kamers.

01:14
12-04-2019

Villa Voortman, Gent | Oud en nieuw gaan hand in hand

Tussen de Opgeëistenlaan en campus AZ Sint-Lucas in Gent komt een volledig nieuwe stadswijk. Met de bouw van een zorghotel en de renovatie van ‘Villa Voortman’ is de eerste fase van deze ontwikkeling geconcretiseerd. De architectuur slaat een mooie brug tussen oud en nieuw, met als resultaat een perfecte integratie van een beschermd pand in een toekomstgerichte nieuwbouw waar de bewoners hun laatste jaren in stijl en alle comfort kunnen doorbrengen.

Villa Voortman

Een visualisatie van de volledige stadswijk.

 

Het zorghotel is een L-vormig gebouw met aan de ene kant vier en aan de andere kant vijf

Tekst: Els Jonckheere 
Beeld: AVAPARTNERS
Participanten aan het woord

Verstuyft – Bewakingssysteem, branddetectie en databekabeling

Een bewakingssysteem waarop de bewoners 100% kunnen vertrouwen: het is een must in Villa Voortman. Dankzij de werken van Verstuyft uit Aalter zijn de verwachtingen echter helemaal ingelost. Deze firma voert immers al 45 jaar algemene elektriciteitswerken uit en is ook al 25 jaar gespecialiseerd in inbraak- en brandbeveiliging, camerabewaking en netwerkbekabeling. “Vandaar dat de bouwheer van Villa Voortman ons voor het hele pakket heeft ingeschakeld”, vertelt medezaakvoerder Davy Verstuyft. “Gezien de korte deadline hebben we de elektriciteitswerken laten uitvoeren door een onderaannemer. Ons team zorgde dan weer voor het bewakingssysteem, dat 45 camera’s telt, de volledige branddetectie met meer dan achthonderd detectiepunten en natuurlijk ook de databekabeling. Het is het grootste project dat we ooit gerealiseerd hebben: gemiddeld waren er tien à vijftien personen aan de slag, en dit gedurende veertien maanden. Het was dus een uitdaging, maar niettemin zijn we glansrijk in onze missie geslaagd.”

Bouwen aan Vlaanderen partners

Eiffage PITArchitect @ work