Platform voor de bouw
Vliesgevels volgens de regels van de kunst

Vliesgevels volgens de regels van de kunst

Aluminium schrijnwerk plaatsen is een vak apart. Zeker als het om façades met veel glas of bijzondere vliesgevels gaat, zoals vaak het geval is bij de projecten die R&M Van Den Boer uitvoert. Zelfs de meest uitdagende opdrachten weet de Lommelse schrijnwerkspecialist tot een goed einde te brengen. In dit artikel sommen we drie recente realisaties op die bewijzen dat dit geen loze woorden zijn …

Stadhuis Aarschot

Dankzij de imposante gordijngevel oogt het gerenoveerde stadhuis van Aarschot nieuwer en moderner dan ooit. In totaal plaatste R&M Van Den Boer er 890 m² aluschrijnwerk, waarvan 680 m² Reynaers CW50-profielen in de voorgevel. “Niet alleen in esthetisch opzicht, maar ook op technisch vlak getuigt dit project van onze expertise”, vertelt medezaakvoerder Ronny Van den Boer. “Omdat het gebouw tijdens de werken operationeel moest blijven, hebben we de glasgevel immers van boven naar beneden geïnstalleerd en verdieping per verdieping afgewerkt. Niet de normale manier van werken, maar in dit geval wel de meest optimale!”

De nieuwe hoofdzetel van Theo Boons kenmerkt zich door de vele grote glaspartijen.

Theo Boons in Arendonk

De nieuwe hoofdzetel van Theo Boons kenmerkt zich door de vele grote glaspartijen. R&M Van Den Boer plaatste 580 m² Reynaers Masterline CS86HI- en CP155 LS-profielen, die ingevuld zijn met de zonwerende Sun 70/40-beglazing. “De grootste uitdaging in dit project was de hoogte waarop er gewerkt moest worden. Vandaar dat we een torenkraan nodig hadden om de klus goed en wel te kunnen klaren. Het resultaat mag er zeker wezen”, concludeert Ronny Van den Boer. 

Dé blikvanger van de nieuwe uitvalsbasis van Energetic Lighting is zonder twijfel de gebogen glasgevel. Een huzarenstukje dat heel wat vakkennis vereiste.

Energetic Lighting in Kontich

Dé blikvanger van de nieuwe uitvalsbasis van Energetic Lighting is zonder twijfel de gebogen glasgevel. Een huzarenstukje dat heel wat vakkennis vereiste. “We hebben heel wat tijd en kennis geïnvesteerd in het uittekenen van de gevel van Energetic Lighting”, aldus Ronny Van den Boer. “Hierdoor is het project bijzonder vlot verlopen. Bij de installatie op de werf hebben we vrijwel geen problemen ondervonden.” De glasgevel van 530 m² is opgebouwd uit Reynaers CW50CS Redesign-gordijnprofielen, ingevuld met U1.0-beglazing met Siltalvoeg. “Gezien de moeilijkheidsgraad zijn we bijzonder trots op dit project, want het gebouw kreeg onder meer dankzij onze realisatie de unieke uitstraling die de bouwheer voor ogen had.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details